21.09.2021  |  VVS  |  Sanitet

Georg Stage nu med grønt toilet og spildevandsbehandling

Nyt miljøvenligt toiletsystem blev afprøvet på skoleskib. Nu kan det bruges på større skibe.

I 2019 fik Skoleskibet Georg Stage installeret et nyt miljøvenligt system til toiletter og spildevand. Det var en prototype udviklet af det danske firma Gertsen & Olufsen A/S. De kan nu implementere modellen på andre fartøjer og offshoreinstallationer, og har allerede indsat den på et større skib.

”Regeringen vil have erhvervsskolerne med i den grønne omstilling, så det ville være smart, hvis de prioriterede os, som allerede er der”, siger direktør Asser Amdisen fra Stiftelsen Georg Stages Minde.

Det nye anlæg virker ved, at spildevandet nedbrydes biologisk med forskellige bakteriekulturer, hvorefter man kan skille sig af med det, uden at forurene. Før tømte man ofte toiletvand direkte ud i havet, hvad der belaster havmiljøet.

Modellen virker ved at integrere det nye anlæg i skibenes eksisterende tanke, hvad der sparer plads ombord. Spildevandet ultrafiltreres, så ingen uønskede partikler eller E. coli bakterier slipper med ud. Anlægget er typegodkendt og lever op til kravene fra IMO / MARPOL Annex IV.

Gertsen & Olufsen A/S fortsætter med at videreudvikle modellen, så flere kan benytte sig af den.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere