11.01.2022  |  EL  |  Energi

Giv dig selv en lavere elregning i nytårsgave

Elpriserne topper lige nu i de danske husstande, som bruger 15-25 procent mere strøm på en vinterdag end resten af året. Men ved at følge nogle enkle råd kan du reducere elregningen og klimaaftrykket. Det meddeler Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Høje elpriser betyder, at danske familier går en ekstraordinært dyr jul i møde. Det meddeler Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

December har altid været en af årets dyreste måneder med et elforbrug, som er 15-25 procent højere end gennemsnittet for året. Og især i dagene omkring jul stikker energiforbruget helt af.

”Elforbruget topper, når alle har stegen i ovnen. Børnene underholdes af tv og spillekonsoller, og vi skal også lige have støvsuget, mens opvaskemaskinen kører, og vi går ind og ud af køleskabet”, fortæller Thore Stenfeldt.

I år er de danske familier særligt udfordret af, at husstandens elpriser i første del af december 2021 har været cirka 70 procent højere end i december 2020 for de forbrugere, der betaler en variabel elpris. Det er cirka halvdelen af forbrugerne, der har aftaler med variabel elpris.

Der er dog en række ting, man kan gøre for at minimere elforbruget, uden at det går ud over julens glæder.

”Det gælder kort fortalt om kun at bruge den strøm, vi har brug for. Man kan for eksempel tø stegen op i køleskabet, lave flere ting i ovnen på samme tid og udnytte eftervarmen. Og man kan slukke lys, tv og anden underholdning, når det ikke er i brug”, forklarer Thore Stenfeldt.

Et andet godt sparetip handler om at opbevare drikkevarer og lignende på altanen eller i haven i stedet for køleskabet. Julemånedens elforbrug vil stadig være højere end normalt, men der er en del at spare ved at tænke sig om.

Og så er der lyskæderne, som vi er så vilde med, at der er flyttet en million nye lyskæder ind hos danskerne fra 2016-2020. Det viser nye tal fra Energistyrelsens Elmodel Bolig.

”Gå efter julelys med indbygget timer eller brug et tænd-sluk-ur. Så er det nemt at have lysene tændt i de timer, du har glæde af dem og spare strøm resten af døgnet”, siger Thore Stenfeldt.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere