04.04.2012

Go' Energi fortsætter til juni

Go' Energi, som i 2010 erstattede Elsparefonden, blev nedlagt som følge af energiforliget, men fortsætter arbejdet frem til juni. En arbejdsgruppe undersøger nu hvilke af organisationens aktiviteter, der skal fortsætte i andet regi efter sommerferien.

Den rådgivende organisation Go' Energi, som partierne bag energiforliget netop har besluttet at lukke, har ikke stoppet arbejdet med øjeblikkelig virkning, som flere medier tidligere har skrevet. Sekretariatschef i Go’ Energi Henrik Teglgaard Lund oplyser, at organisationen fortsætter arbejdet frem til juni.

"Vi regner med, at Go' Energi kører videre frem til juni. Energistyrelsen nedsætter nu en gruppe, der skal analysere, hvilke aktiviteter som fortsætter i deres regi. Go' Energi deltager i analysearbejdet, som starter nu," siger Henrik Teglgaard Lund til csr.dk.

Uvished om ”kurveknækker-aftaler”
Go' Energi yder blandt andet rådgivning om energibesparelser til virksomheder og faciliterer de såkaldte ”kurvekækker-aftaler”, som organisationen indgår med kommuner og virksomheder, der ønsker at sænke energiforbruget. Hvorvidt aftalerne vil køre videre under Energistyrelsen efter juni, er endnu ikke besluttet.

Klima- og Energiministeriets begrundelse for at lukke Go’ Energi er, at hovedparten af organisationens aktiviteter med det nye energiforlig bliver overtaget af energiselskaberne, som nu får en større forpligtelse til at gennemføre energibesparelser.

Go’ Energi har et budget på 60 millioner kroner årligt.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere