03.08.2021  |  EL  |  Belysning

Indspark: God belysning påvirker stort set alt – men det er ofte undervurderet

Belysning’ er tema for fagmagasinet Installatør #6, der har frist den 23. august og udgivelse medio september.

God belysning har stor betydning for trivsel og produktivitet på arbejdspladser, trivsel i private hjem, sikkerhed og arbejdsmiljø i den offentlige trafik o.s.v. Faktisk mener vi i teamet bag Installatør og installator.dk, det er rimeligt at sige, at belysning har større betydning for trivsel, produktivitet, æstetik og sikkerhed end, de fleste er opmærksomme på.

Vores danske byrum er meget afhængig af god belysning i de mange måneder af året, hvor dagtimerne er få – ligesom vejbelysning har stor betydning for trafikafvikling og -sikkerhed. Der er mange tekniske aspekter af god belysning, men der er også mange æstetiske og følelsesmæssige aspekter, der spiller en stor rolle for valg af de rigtige lysløsninger.

De mange lyskilder er også meget energikrævende, og der er i dag mange metoder til at reducere energiforbrug og forbedre lysets bæredygtighed.

  • Hvilken rolle kan og skal tingens internet – IoT – spille for intelligent styring af lys i private hjem, offentlige bygninger, virksomheder, arbejdspladser etc., så lyset både understøtter trivsel, produktivitet og energiforbrug?
  • Hvordan kan installatører rådgive om og brugere samt bygningsejere inddrage verdensmål og bæredygtighed, når de installerer lyskilder i bygninger?
  • Hvordan sikrer kommuner den rette balance mellem tryghed og overbelysning i det offentlige rum?
  • Hvordan styrer kommuner og større virksomheder bedst mulig den enkelte lampe via netværk?
  • Kan algoritmer og kunstig intelligens være en hjælp i styring af belysningsnetværk?
  • Er LED fortsat den eneste lysteknologi, der dur, eller er det relevant at se på andre og nye teknologier?

Udviklingen går hurtigt, og spørgsmålene er mange. I magasin #6 sætter vi fokus på erfaringer, ny læring og nye tendenser inden for belysning, ligesom vi ser nærmere på energi- og bæredygtighedsaspektet ved belysning.

Har du som brancheaktør et ønske om at synliggøre jeres ydelser og brand i sammenhæng med temaet om belysning, er markedsføring i fagmagasinet Installatør og netfællesskabet installator.dk en oplagt platform. Frist er 23. august. Tag gerne kontakt til mig på pa@horisontgruppen.dk eller M 53731364.

Mere fra Per

Per Alberg

Business Manager

Jeg kan tilbyde en bred viden, der erfaringsmæssigt dækker over en stor grad af samtlige discipliner indenfor Salg og Markedsføring. Særligt i relation til media- såvel som reklamebranchen har jeg tilegnet mig kompetencer, der sikrer mig et stærkt grundlag, at kunne vejlede og rådgive mine kunder på.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere