Gode erfaringer med talevarsling på Aarhus Universitet
På Aarhus Universitet er erfaringen, at et talevarslingsanlæg tydeliggør, hvordan man skal forholde sig i en evakueringssituation.
På Aarhus Universitet er erfaringen med talevarsling, at det er så effektiv en måde at advare på, at universitetet også er i gang med at installere talevarslingsanlæg i de ældre bygninger.
Læs også: Høyrup & Clemmensen indlemmer talevarsling i forretningen
En af de store fordele ved talevarsling er, at det er meget tydeligt for studerende og medarbejdere ved evakueringsøvelser, hvad der skal ske, og at alle hurtigt går til samlepladserne for evakuering. Det fortæller Anders Kragh Moestrup, beredskabskoordinator på Aarhus Universitet.
Han fremhæver, at talevarsling giver så god en sikkerhed, at studerende og medarbejdere i de bygninger, der endnu ikke har talevarsling, klager over, at deres sikkerhed ikke bliver prioriteret nok.
”Talevarsling er rigtig velfungerende og effektivt, fordi alle får informationen hurtigt og samtidigt. Det giver en generel følelse af sikkerhed i stedet for, at en evakueringsleder skal gå rundt og råbe folk op”, siger Anders Kragh Moestrup.
Talevarsling på halvdelen af universitetet
I øjeblikket er der installeret talevarsling i halvdelen af universitets bygningsmasse på 685.000 kvadratmeter. I 2017 besluttede Aarhus Universitet, der har 38.000 studerende og 8.000 medarbejderårsværk, at alle afdelinger skal holde evakueringsøvelser én gang om året. Det betyder, at der finder mere end 50 øvelser sted per år.
Anders Kragh Moestrup opfordrer leverandører af talevarslingsanlæg til ikke kun at tænke på det tekniske, men også overveje de menneskelige reaktionsmønstre.
Læs også: Aarhus Universitet får effektiv køling
”Leverandørerne bør sætte sig i brugernes sted og tænke hele situationen igennem i et varslingssystem”, siger han.
Denne artikel er del af et tema:
Tema: Sikring & overvågning