29.11.2021  |  EL  |  Branchen

Godt nyt til coronaramte virksomheder

Der er nu en trepartsaftale om sygedagpenge for ansatte, der rammes af corona, og forældre med covid-19-hjemsendte børn, på plads.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden for sygedagpenge, når medarbejdere rammes af corona.

Dermed får arbejdsgivere ret til sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for lønmodtagere, der er ramt af covid-19 eller som efter sundhedsmyndighedernes anbefaling skal gå i selvisolation, fordi de vurderes at være ”nær kontakt” til en smittet. Aftalen genindfører også ordningen med barselsdagpenge til forældre med hjemsendte børn som følge af covid-19.

Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Det er et vigtigt signal at sende på et tidspunkt, hvor vi desværre får daglige påmindelser om, at coronapandemien stadig har godt fat i samfundet, og hvor vi ser, at smitten typisk spredes fra børn til deres forældre,” siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

De genindførte ordninger vil i første omgang gælde til og med den 28. februar. Ordningerne vil kræve en lovændring og skal derfor nu hastebehandles, så de kan træde i kraft hurtigst muligt.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere