04.05.2020  |  EL  |  Branchen

Grøn fornuft at renovere for milliarder i en coronatid

Regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger. Det vækker glæde hos Tekniq Arbejdsgiverne, der samtidig understreger vigtigheden af, at det sker med de grønne briller på.

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede 1. maj, at regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger – især med fokus på grønne løsninger. Noget, der ifølge brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne også er hårdt brug for.

”Det er rigtig fint, at vi starter med den almene sektor, men det er vigtigt, at regeringen og Folketinget ikke lader sig begrænse og kigger bredt ud i samfundet. Den grønne omstilling skal ske i alle dele af Danmark og i alle sektorer”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

I Mette Frederiksens tale nævner hun blandt andet udfasningen af oliefyrene.

”Det er helt i tråd med de anbefalinger, vi allerede er kommet med tidligere. Netop oliefyrene er nogle af de helt store klimasyndere. Og en udskiftning af dem med grønnere alternativer er et vigtigt skridt mod at nå regeringens grønne mål”, siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:

”Der er rigtig mange arbejdspladser i den grønne omstilling. Derfor er vi glade for, at regeringen nu vil aktivere de midler, der er i Landsbyggefonden til renovering af boliger og udskiftning af oliefyr til glæde for både beboere og klima”.

Inddrag fagfolk
Han opfordrer til, at man i forbindelse med de kommende renoveringsopgaver sørger for at inddrage de relevante fagfolk så tidligt som muligt i processen.

”Vi har løsningerne, som både kan fremtidssikre bygningerne og sikre den hygiejne, der giver eksempelvis coronavirussen vanskelige arbejdsbetingelser. Men det kræver, at man er klar til at tænke langsigtet og finde de rigtige løsninger i stedet for at indstille tunnelsynet på den billigste her og nu-pris”, siger Troels Blicher Danielsen.

Han ser frem til at se de udspil, der kommer de næste måneder og håber, at de også får en grøn kulør.  

”Vi har selv peget på tre initiativer, som både understøtter den grønne omstilling og skaber vækst og arbejdspladser nu: Flere varmepumper, der erstatter for eksempel oliefyr, smartere bygningsinstallationer, der giver os mulighed for at mindske energispildet og samtidig mindske smitterisikoen i disse tider, og udbygning af elbilinfrastrukturen”, siger Troels Blicher Danielsen.

Samtidig foreslår Tekniq Arbejdsgiverne, at uudnyttede håndværkerfradrag fra tidligere år kan benyttes nu.

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere