Regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger. Det vækker glæde hos Tekniq Arbejdsgiverne, der samtidig understreger vigtigheden af, at det sker med de grønne briller på.
”Det er rigtig fint, at vi starter med den almene sektor, men det er vigtigt, at regeringen og Folketinget ikke lader sig begrænse og kigger bredt ud i samfundet”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne. PR-foto.
Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede 1. maj, at regeringen vil bruge 30 milliarder kroner på at renovere de almene boliger – især med fokus på grønne løsninger. Noget, der ifølge brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne også er hårdt brug for.
”Det er rigtig fint, at vi starter med den almene sektor, men det er vigtigt, at regeringen og Folketinget ikke lader sig begrænse og kigger bredt ud i samfundet. Den grønne omstilling skal ske i alle dele af Danmark og i alle sektorer”, siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.
I Mette Frederiksens tale nævner hun blandt andet udfasningen af oliefyrene.
”Det er helt i tråd med de anbefalinger, vi allerede er kommet med tidligere. Netop oliefyrene er nogle af de helt store klimasyndere. Og en udskiftning af dem med grønnere alternativer er et vigtigt skridt mod at nå regeringens grønne mål”, siger Troels Blicher Danielsen og uddyber:
”Der er rigtig mange arbejdspladser i den grønne omstilling. Derfor er vi glade for, at regeringen nu vil aktivere de midler, der er i Landsbyggefonden til renovering af boliger og udskiftning af oliefyr til glæde for både beboere og klima”.
Inddrag fagfolk
Han opfordrer til, at man i forbindelse med de kommende renoveringsopgaver sørger for at inddrage de relevante fagfolk så tidligt som muligt i processen.
”Vi har løsningerne, som både kan fremtidssikre bygningerne og sikre den hygiejne, der giver eksempelvis coronavirussen vanskelige arbejdsbetingelser. Men det kræver, at man er klar til at tænke langsigtet og finde de rigtige løsninger i stedet for at indstille tunnelsynet på den billigste her og nu-pris”, siger Troels Blicher Danielsen.
Han ser frem til at se de udspil, der kommer de næste måneder og håber, at de også får en grøn kulør.
”Vi har selv peget på tre initiativer, som både understøtter den grønne omstilling og skaber vækst og arbejdspladser nu: Flere varmepumper, der erstatter for eksempel oliefyr, smartere bygningsinstallationer, der giver os mulighed for at mindske energispildet og samtidig mindske smitterisikoen i disse tider, og udbygning af elbilinfrastrukturen”, siger Troels Blicher Danielsen.
Samtidig foreslår Tekniq Arbejdsgiverne, at uudnyttede håndværkerfradrag fra tidligere år kan benyttes nu.
- JKK
Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen
Energi

Ny podcast-serie om bæredygtighed
Vand, ressourcer, cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri er blandt temaerne i en ny podcast-serie med klimaaktivisten Marcella Hansch fra everwave foundation som vært.
El-materiel

Netværksaktør underviser lærlinge i kabler og netværk
Der er et stort behov for elektrikere og installatører, der kan arbejde professionelt med kobber-, coax- og fiberkabler. Det gælder hele værdikæden fra datacenteret ud til wifi-punktet i en virksomhed eller en privat bolig. Nu tilbyder leverandør af netværksløsninger undervisning af lærlinge og teknikere på akademidage.
Virksomhedsdrift

Bygge-app vinder pris og præsterer vild vækst
Danske Dalux er nu hædret med EY’s Entrepreneur of the Year, samtidigt med at virksomheden runder 300 medarbejdere. Virksomheden vokser for syvende år i træk med over 50 procent.
Sikkerhed

Mange brandsyn afslører dårlig brandsikkerhed
Hvert år udfører de danske beredskaber brandsyn på virksomheder med brandfarlige aktiviteter samt private og offentlige steder, hvor mange mennesker færdes, og 2021 var ingen undtagelse. Dog var 2021 det sidste år, hvor der bliver gået brandsyn efter de gamle regler, da der fra 2022 blev indført nye regler på området.
Branchen

Fremtidens klimahåndværkere kæmper om DM-titel
Den 2. - 4. februar mødes toppen af poppen blandt de unge talenter indenfor blandt andet elektriker- og vvs-fagene ved DM i Skills i Fredericia. Her vil de blive testet i installation af nye digitale løsninger til at energioptimere bygninger. Med andre ord, skal de vise de ’skills’, der er centrale for Danmarks grønne omstilling.
Virksomhedsdrift

AVK-koncernen kommer solidt gennem et udfordrende år
Med en omsætningsvækst på 18 procent fortsætter koncernen den globale vækst inden for alle forretningsområder. Med koncernens hidtil bedste årsresultat kan AVK-koncernen efter regnskabsåret 2021-2022 se tilbage på en 50 procent vækst over de seneste fire år og en fortsat fremgang i resultatet.