29.05.2020  |  VENTILATION  |  Branchen

Grøn koncern sammenlægger ventilation og biovarme under nyt navn

Den 1. juni sammenlægger koncernen BG Group sine afdelinger for ventilation og biovarme under det nye navn BG Termic Plus, for at kunne tilbyde samlede ventilations- og varmeløsninger, der bidrager til større energioptimering

Vinden blæser mod skærpede krav til energivenlige indeklimaløsninger – en udvikling, der ikke mindst er blevet fremskyndet af Danmarks nye klimalov, der skal sikre en CO2-reduktion på 70 procent frem til 2030.

Læs også: Specialleverandør satser på energivenlig ventilation

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Koncernen BG Group med Byggros Holding A/S som administrerende selskab ser derfor et stort markedsbehov for skræddersyede og energieffektive løsninger inden for ventilation og biovarme.

Den 1. juni træder en større ændring i organisationen således i kraft: BG Biovarme, der er specialister i rådgivning og dimensionering af grønne varmeløsninger, lægges sammen med ventilationsafdelingen i BG Burcharth under det nye navn BG Termic Plus.

Administrerende direktør hos BG Group, Anders Kjeld, forklarer baggrunden for sammenlægningen:

”Der er en stor synergi mellem vores ventilations- og biovarmeløsninger. Det er to afdelinger, der først og fremmest arbejder mod samme mål, nemlig energioptimering. Også på et rent teknisk plan er der tale om løsninger, der ligger tæt op ad hinanden, da vores ventilationssystemer netop er baseret på effektiv luftudskiftning gennem en omfordeling af varme og kulde”.

Stigende krav til ventilation og varme
For Lennart Pedersen, salgsdirektør hos BG Termic Plus, er et vigtigt mål med den nye organisationsstruktur at kunne tilbyde rådgivning i tråd med bestemmelserne i BR18:

”Bygningsreglementets krav til energivenlig ventilation og varme bliver højere og højere. Projektering og drift af ventilations- og varmeløsninger skal ske under BR18’s skærpede minimumskrav til varmegenvinding, lufttransport, måling af elforbruget m.m.”, siger Lennart Pedersen og afslutter:

Læs også: Sådan udfører du troværdige beregninger af besparelser ved energirenovering

”Med vores sammenlægning opruster vi dermed ikke kun vores leverancer, men i lige så høj grad vores kunderådgivning. Ved at samle specialisterne inden for ventilation og varme kan vi tilbyde markedet rådgivning på højt niveau med fokus på skræddersyede, energieffektive varme- og ventilationsløsninger, der overholder bestemmelserne i BR18. Det ser vi som et enormt vigtigt indsatsområde, da det i sidste ende bidrager til et grønnere samfund og bedre CO2-regnskab”.

- SMF

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere