Grønt alternativ til stationær elproduktion

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller.

Hvert år installeres flere hundrede tusinder mindre strømgeneratorer over hele verden. Det efterlader et enormt klimaaftryk. Blue World Technologies er klar med et grønt alternativ til det globale, stationære marked: CellPack™ Stationary, en strømgenerator baseret på methanol brændselsceller. Foto: Blue World Technologies..

I december 2022 kunne den danske udvikler og producent af brændselsceller Blue World Technologies, beliggende i Aalborg, offentliggøre, at de startede serieproduktion af brændselsceller. Nu kan virksomheden melde endnu en nyhed ud. Blue World Technologies lancerer et nyt produkt. CellPack™ Stationary, der er det grønne alternativ til konventionelle strømgeneratorer, som i dag benytter fossilt brændstof.
CellPack™ Stationary er en strømgenerator, der er baseret på methanol brændselscelleteknologi. Det nye produkt er specielt udviklet til telekommunikationsindustrien, en industri, der hvert år installerer hundredtusindvis af mindre generatorer verden over.

Læs også: Batteriproducent Xolta får millioninvestering

Det er dog ikke kun inden for telekommunikationsindustrien at CellPack™ Stationary kan erstatte de konventionelle generatorer. Produktet kan tilpasses til andre behov, såsom opladning af elbiler eller den kan fungere som strømforsyning til installationer, hvor der enten ikke er elnet eller, hvor dette er dårligt.
CellPack™ Stationary kan leveres som et 5-, 10- eller 15-kW system til brug som enten backup, supplerende eller primær strømkilde afhængigt af kundens behov. Med høj effektivitet, en kontinuerlig effekt, et rent methanol-brændstofsystem og IoT-baseret fjernovervågning er CellPack™ Stationary et innovativt system, der kan erstatte konventionelle fossilbaserede generatorer.

"Med de mange fordele ved CellPack Stationary-systemet sammenlignet med fossilbaserede generatorer, men også andre brændselscelleløsninger på markedet, præsenterer vi et stærkt grønt alternativ til elproduktion", siger Mads Friis Jensen, medstifter og Chief Commercial Officer i Blue World Technologies og fortsætter:

"Generelt har brændselscelleteknologien et stort potentiale på forskellige markeder, særligt inden for tung transport og den maritime sektor, men det er stadig år fra en kommerciel udrulning. På markedet for mindre generatorer kan vi gøre en væsentlig forskel nu ved at nedbringe CO2-udledning og luftforurening. Så det er her vi starter, én generator ad gangen”.

CellPack™ Stationary består af en basisenhed kombineret med enten et, to eller tre 5 kW moduler afhængigt af kundens strømbehov. Systemet, der har et lille fodaftryk, kan installeres som en hybridløsning kombineret med vedvarende energikilder som solceller eller vindmøller. Da brændselscellesystemet kun har få bevægelige dele, er støj- og vibrationsniveauet meget lavt, hvilket gør det ideelt til brug i tætbefolkede områder.

"Vi oplever kraftig efterspørgsel fra potentielle kunder, der søger efter alternativer til dieselgeneratorer. Men det er ikke nok at reducere CO2-udledningen og luftforureningen, det skal også være en god forretning for dem. Så det er det, vi leverer med CellPack Stationary-systemet, en methanol brændselscelle-baseret strømgenerator, der giver vores kunder en lavere OPEX og TCO sammenlignet med dieselgeneratorer”, forklarer Prabhakar Tunuguntla, produktdirektør for CellPack™ Stationary hos Blue World Technologies, og fortsætter:

"Vi forventer, at vores systems unikke funktioner og den stærke business case vil gøre os i stand til at accelerere masseudbredelsen af dette produkt inden for de kommende år".

Blue World Technologies’ brændselscellefabrik i Aalborg har i øjeblikket en årlig celleproduktionskapacitet på 15 MW, hvad der svarer til 3.000 CellPack™ Stationary-systemer. Det er dermed en solid base, der gør Blue World Technologies i stand til nu at entrere markedet for mindre generatorer.
Inden for de næste par år forventes fabrikkens årlige produktionskapacitet at blive mere end tredoblet, da virksomheden forventer en voksende efterspørgsel efter udskiftninger af dieselgeneratorer. Samtidig planlægger man hos Blue World Technologies udrulningen af brændselsceller til andre markeder.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle