21.04.2022  |  EL  |  Energi

Green Power Denmark: Behov for elektrificering af opvarmningen

Et flertal i Folketinget sender en større varmecheck afsted til flere husstande. Det hjælper os ikke ud af gasafhængigheden, mener Green Power Denmark, som vil have sat fart på elektrificeringen af opvarmningen.

For halvanden måned siden blev regeringen og dens støttepartier enige om en check til de danskere, der varmer boligen op med naturgas.

Nu smider de en ekstra milliard oven i den eksisterende aftale på grund af de høje gaspriser. Det betyder, at varmechecken forhøjes til 6.000 kroner, og samtidig hæves indkomstgrænsen, så checken omfatter flere danskere.

Green Power Denmark anerkender behovet for nødhjælp til økonomisk trængte varmekunder. Men erhvervsorganisationen appellerer til, at politikerne nu tager fat om det egentlige problem med afhængigheden af den fossile naturgas.

”Det er fint med håndsrækning til trængte familier, men en varmecheck hjælper os ikke ud af gasafhængigheden og Putins klør. Tværtimod. Der er behov for en politisk plan og politiske initiativer her og nu, som får danskerne til at sende naturgasfyret på pension og investere i grønne løsninger”, siger Kamilla Thingvad, direktør for energiproduktion og -udvikling i Green Power Denmark.

LÆS OGSÅ: 412.000 boliger opvarmes med naturgas

Der er ca. 400.000 naturgasfyr i Danmark. For at få sat fart på udfasningen af dem, foreslår Green Power Denmark blandt andet at nedsætte task forces, der skal sikre en hurtig proces, så gaskunderne får en hurtig afklaring af deres muligheder.  

For at udbrede varmepumper, som Varmepumpeindustrien anslår, at der kan installeres 50.000 af i de næste 12 måneder, anbefaler Green Power Denmark en model, der garanterer alle interesserede økonomisk hjælp - i modsætning til de hidtidige støttepuljer. Det kan enten ske ved et nyt målrettet fradrag eller støtte til alle konverteringer via simple og løbende ansøgninger.

”Elektrificering af opvarmning er nøglen til en fri og grøn fremtid. Der er behov for, at Folketinget hurtigst muligt træffer de nødvendige beslutninger for at minimere vores gasafhængighed. Vi skal have varmepumper og grøn fjernvarme. Vi skal have meget mere vedvarende energi og et robust elnet”, siger Kamilla Thingvad.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere