21.07.2022  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Green Power Denmarks PtX-partnerskab udvidet med otte nye virksomheder

Otte nye virksomheder har tilsluttet sig Green Power Denmarks PtX-partnerskab. GTS-institut er med som teknologisk rådgiver, og skal bidrage til at styrke det teknologiske grundlag i samarbejdet og udvikle standarder.

Power-to-X-området er under hastig udvikling, og i slutningen af maj lancerede EU en omfattende plan for at accelerere den grønne omstilling i Europa. I planen var der en klar tilkendegivelse af, at Power-to-X-teknologier vil have en central rolle i den grønne omstilling. Af den grund mere end fordoblede man målene for produktion af Power-to-X-brændstoffer i Europa inden 2030.

I en dansk kontekst er der tilbage i marts måned lanceret en ambitiøs dansk brintstrategi, som indeholder mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet i Danmark inden 2030 både til brug indlands og til eksport i Europa. De konkrete politiske mål skal bidrage til udviklingen og fremme af en markedsdrevet PtX-industri i Danmark.

De otte nye partnere er

Billund Lufthavn

DCC & Shell Aviation Denmark

DFDS

Eurowind Energy

FORCE Technology

Norwegian

Rønne Havn

Siemens Gamesa

FORCE Technologi en af otte nye medlemmer

I Green Power Denmark er hele værdikæden inden for Power-to-X repræsenteret i organisationens PtX-partnerskab, der nu er udvidet med otte nye partnere, som skal bidrage til at styrke potentialet i et dansk PtX-eventyr.

FORCE Technology er med i samarbejdet som teknologisk rådgiver, der skal understøtte udviklingen af innovation og standarder for Power-to-X-teknologier og bidrage til en teknologisk modning mellem virksomheder, universiteter og GTS-institutter.

“Der er ingen tvivl om, at vi skal fremskynde en grøn omstilling, og at Danmark har nogle af de bedste forudsætninger i Europa for at udvikle og implementere Power-to-X projekter. Det er vores fokus at støtte den danske industri i en sikker og bæredygtig omstilling, samtidig med at udvikle international konkurrencedygtig teknologi og viden,” siger FORCE Technology COO Jens Roedsted.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere