Danske Mater Design fortsætter satsningen på produktion af bæredygtige designmøbler. Det danske designfænomen udvider nu med helt ny produktlinje, hvor virksomheden i samarbejde med GROHE omdanner genbrugsplastik til fremtidens designmøbler.
Mater Design er blandt de førende møbelvirksomheder, når det kommer til bæredygtige designermøbler. Foto: Arkivfoto
Verden over arbejder virksomheder for at omlægge deres traditionelle produktion til bæredygtig produktion. Her er den danske møbelbranche ingen undtagelse. Stadig flere møbelproducenter tager skridtet mod en mere bæredygtig produktion til gavn for klimaet – en trend som de danske forbrugere har kastet deres kærlighed på.
Mater Design er blandt de førende møbelvirksomheder, når det kommer til bæredygtige designermøbler. Det danske designfænomen har siden 2006 arbejdet med at omdanne overskudsmateriale og plastaffald til bæredygtige designermøbler. Med et marked i vækst udvider Mater Design nu deres samarbejde GROHE, der er en af verdens største leverandør af sanitetsprodukter. Sammen har de udviklet en ny produktlinje af high-end designermøbler, der genanvender plastaffald i flere spritnye designs.
”Vi mærker tydeligt, at forbrugerne og virksomhederne er blevet mere klimabevidste i deres forbrugsvaner. Det gælder også møbler, hvor design og kvalitet ikke længere er nok. Derfor er vi glade for at styrke vores første samarbejde med GROHE, når vi sammen kan lancere den nye generation af møbler, der er lavet på genanvendeligt overskudsmateriale”, siger Ketil Årdal, administrerende direktør hos Mater Design.
GROHE og Mater Design startede i efteråret samarbejdet med møbelserien Earth Stool, der er designet af den danske arkitekt, Eva Harlou. Nu udvides produktlinjen yderligere med bordet ’Bowl Table Waste Edition’ og stolen ’Eternity Chair’, der begge består af kaffebønneskaller fra BKI og plastaffald fra GROHE. Sidstnævnte er designet af den danske designduo Space Copenhagen, der også står bag designs for brands som GUBI og &Tradition.
LÆS OGSÅ: Batterier fra Rolls-Royce til solceller i Danmark
En rejse mod bæredygtig produktion
GROHE er en af verdens største leverandører af sanitetsprodukter, og oplever en stor mængde af overskudplast i forbindelse med deres produktion. I 2018 igangsatte GROHE deres bæredygtige ambition med introduktionen af deres Less Plastic-initiativ for at nedbringe plastikforurening og erstatte plastemballage med mere bæredygtige alternativer.
For GROHE er det derfor oplagt at fortsætte rejsen mod et mere bæredygtigt produktionsapparat ved at udvide samarbejdet med Mater Design:
”Som en af verdens største sanitetsvirksomheder har vi et ansvar for at minimere vores CO2-udledning og støtte den bæredygtige dagsorden. Partnerskabet med Mater Design gør det muligt for os at afsætte store mængder af plastaffald, som på verdensplan er en stor belastning for klimaet. Det er derfor oplagt, at vi nu udbygger samarbejdet og bidrager til at gøre plastaffald til noget, du har lyst til at udstille i dit hjem”, siger Mette Nielsen Leader Marketing, GROHE Danmark.
-AKJ
Sanitet

8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022
Gode toiletter, håndvaske og badeværelser er standard i Danmark. Men der er ikke meget standard over udviklingen af området og produkter, hvor der sker mange ting. En grossist og en producent fremhæver her otte tendenser, som vil præge sanitetsområdet i 2022 og frem.
Sanitet

Tre gode råd til sanitetsinstallatøren
En erfaren sanitetsmand fremhæver tre anbefalinger til installatøren, der skal montere badeværelse: Tænk langsigtet, tænk hygiejne i alle dimensioner og rådgiv kunden bredt om muligheder.
Energi

Stor stigning i energiforbrug i 2021
I 2021 steg energiforbruget for den danske økonomi med 8,1 procentpoint. Det er den største stigning i energiforbruget siden 2006. Stigningen skal ses i lyset af det store fald i 2020, relateret til COVID-19, og et større varmebehov end de foregående år. Husholdningernes energiforbrug steg med 4,8 procentpoint og oversteg dermed forbruget i 2019 med 0,6 procentpoint, oplyser Danmarks Statistik.
Arbejdsredskaber

Producent- og importpriser for varer stiger fortsat
Stigningen i importprisindekset er 0,5 procentpoint større end i sidste måned, hvor indekset på årsbasis steg med 21,6 procentpoint. For importprisindekset er det tredje måned i streg med den største årsstigning i indeksets historie. Indeksene er beregnet siden 2005. Det skriver Danmarks Statistik i ny undersøgelse.
Energi

Danmarks forbrug af naturgas er på laveste niveau siden 1990
Over de seneste 30 år har Danmark årligt brugt mellem 81 og 205 petajoule naturgas. Forbruget er ikke begrænset til en særlig branche, og husholdningerne stod i 2020 for en fjerdedel af forbruget. Det er ikke muligt at opgøre Danmarks import af naturgas fra Rusland, men i 2020 kom 41 procent af EU’s samlede import af naturgas fra Rusland. Det skriver Henrik Molsted Wanscher fra Danmarks Statistik.
Energi

Signify leverer CO2-neutral drift for andet år i træk
Klimadagsordnen fylder på agendaen på tværs af brancher og industrier. Det gælder også lysindustrien, og nu er Signify, det tidligere Philips Lighting, klar med sin første klimahandlingsrapport nogensinde.