18.04.2017  |  VVS  |  Intelligente installationer

Grohe vil forebygge vandskader med sensor-teknologi

Armaturproducenten Grohe har udviklet et revolutionært sikkerhedssystem, der beskytter hjemmet mod vandskader.

På ISH-messen fremviste armatur-giganten Grohe sine to nyeste intelligente løsninger til beskyttelse mod vandskader, Sense og Sense Guard. Sense er en smart vandsensor, som kan måle luftfugtigheden, opdage lækager og omgående advare, hvis der skulle opstå en uregelmæssighed. Sense Guard bliver installeret som en del af kundernes vandrør og kan derfor afbryde vandforsyningen i tilfælde af brud på et vandrør. Begge enheder kontrollerer og bliver kontrolleret af en smart teknologi, der gør det muligt at holde styr på vandsituationen i hjemmet ved hjælp af den nye Grohe Ondus-app.     

Sense og Sense Guard er udviklet til at kunne forebygge de problemer, der opstår ved en vandskade i hjemmet. Netop vandskader er en undervurderet risiko, ifølge en undersøgelse udarbejdet tidligere i år af Grohe. Den viser, at halvdelen af alle husholdninger i Europa har oplevet en vandskade mindst én gang, hvilket er meget mere end undersøgelsens deltagere havde forventet. Ydermere viser en rapport fra The German Insurance Association, at 93 procent af alle vandskader kunne have været undgået. Derfor var det et naturligt skridt i produktinnovationen for Grohe, der gerne vil sikre kundernes fulde oplevelse med vand, at udvikle intelligente enheder som kan overvåge og forebygge vandskader.    

Vandsensoren Sense kan placeres på gulvet eller i skabet under køkkenvasken, hvor den registrerer oversvømmelser eller mindre lækager og måler rummets temperatur og luftfugtighed. 

Sense Guard er en styreenhed, som alarmerer ved risiko for frost, mindre lækager eller rørbrud. Ved at lade en professionel installatør installere Sense Guard på det centrale vandrør, vil enheden automatisk lukke for vandforsyningen, hvis et rør skulle sprænge. Og hvis man glemmer at slukke for en vandhane, vil Sense Guard også opdage det, oplyser Grohe. 

Høj sikkerhed mod uønsket vand   
Det innovative sikkerhedssystem, der beskytter hjemmet mod uønsket vand, kører på en standard trådløs LAN-teknologi, som kontrolleres via Ondus-appen, der udgør kernen af Sense-systemet. Det giver en høj sikkerhed, og gør det muligt at overvåge og kontrollere Sense og Sense Guard – når, og hvor, som helst. Systemet sender en advarsel, når der registreres et vandrelateret problem. Med Sense Guard har ejeren mulighed for at lukke for vandforsyningen via appen og dermed forebygge større vandskader. Derudover har appen en funktion, der giver brugeren mulighed for at måle hjemmets vandforbrug.

“Hovedrørsrelaterede vandskader er den hyppigste årsag til skader i hjemmet. Når vandskader opstår, vil du gerne have, at problemerne skal fikses med det samme, men det kan tage uger, hvis ikke måneder, før alting er repareret. Derfor er forebyggelse den bedste foranstaltning. Og netop derfor har vi udviklet Grohe Sense-sikkerhedssystemet”, udtaler Michael Rauterkus, CEO i Grohe.  

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere