18.02.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Grossist opruster til potentielt elbil-boom

Med et udvidet produktprogram har Lemvigh-Müller gjort klar til at hjælpe installatører og andre interessenter med at få del i markedet for lademateriel og -installationer.

Markedet for elbiler kan stå lige foran et gennembrud, der kan betyde, at langt flere danskere potentielt vil anskaffe sig et elektrisk køretøj og dermed få behov for langt flere opladningssteder i privaten som offentligt.

Derfor har stål- og teknikgrossisten, Lemvigh-Müller, udvidet produktporteføljen inden for materiel til privat og offentlig elbil-opladning.

”Både inden for rene elbiler og opladningshybrider kommer der flere og flere attraktive og konkurrencedygtige modeller til. Vi tror på, at 2020 kan blive året, hvor danskerne for alvor tager elbiler og opladningshybridbiler til sig. Derfor vil vi gerne hjælpe elinstallatørerne og teknikentreprenørerne med at få del i det marked, der opstår, når de nye, grønne bilejere skal have ladet deres køretøjer op”, siger Jesper Lund Andersen, kategorichef for elmateriel hos Lemvigh-Müller.

En befolkningsundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, viser blandt andet, at adgang til opladning er et af de aspekter, som danske bilister primært hæfter sig ved, hvis det nuværende køretøj skal skiftes ud med et elektrisk alternativ.

31 procent af de adspurgte svarer, at de vil afvente bedre opladningsmuligheder før de vil gå fra brændstof til el.

Læs også: Kæmpe investering i flere ladestandere

Grossisten forbereder sig til den potentielle forøgelse i eldrift i den danske bilpark ved at opbygge et bredere leveringsprogram af ladestandere fra producenterne ABB og Schneider Electric.

Programmet indeholder blandt andet vægmonterede enkeltladere til parcelhuse, dobbelte højkapacitetsladere til væg- eller terrænmontering i store parkeringsanlæg samt kabler, testudstyr og andet tilbehør.

Udover dette har Lemvigh-Müller udviklet en færdigmonteret boliggruppetavle, som har en sikringsgruppe til tilslutning af en elektrisk ladestander.

”En eksisterende gruppetavle i enfamilieboliger vil ofte ikke være dimensioneret til, at den kan udbygges med en sikringsgruppe til en ladestander. Vores færdigmonterede tavle gør det let at opgradere installationen til elbilopladning. Samtidig får beboerne en mere tidssvarende elinstallation med indbygget transientbeskyttelse”, siger Jesper Lund Andersen.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere