10.12.2013

Grossister viser slutbrugerne klimaløsninger

Både Lemvigh-Müller og Brødrene Dahl har i øjeblikket succes med at invitere slutbrugerne til temaaftener om energirigtige opvarmningsformer. ”Det er tiden værd”, lyder det fra en af de installatører, der var inviteret med til et Lemvigh-Müller-arrangement.

I slutningen af november åbnede Brødrene Dahl dørene til det sidste af en række informationsmøder om energieffektive opvarmningsløsninger som pillefyr og varmepumper i grossistens klimacenter i Næstved. Hele 48 boligejere havde valgt at hive to en halv time ud af kalenderen for at høre om alternative opvarmningsformer.

Stor set samtidig holdt Lemvigh-Müller et lignende arrangement om energibesparende løsninger i virksomhedens NyEnergi Center i Slagelse, hvor slutbrugerne kunne møde lokale installatører, producenter og Lemvigh-Müllers medarbejdere. Også her var fremmødet stort og VVS kategorichef Rene Bendtsen gør det klart, at konceptet er kommet for at blive.

”Vi er meget tilfredse med det store fremmøde i Slagelse, hvor der var tilmeldinger helt frem til dagen. Kunderne viste en enorm interesse for at få mere viden om, hvordan de kan reducere energiforbruget i deres hjem og samtidig skåne miljøet for udledning af Co2. Vores erfaring er, at det betyder meget for kunderne, at de kan se eksempelvis en varmepumpe eller et biobrændsels-anlæg, og at de har mulighed for at stille spørgsmål til eksperter. Derfor kommer vi til at afholde flere arrangementer af den slags”, siger Rene Bendtsen.

Mange spørgsmål
Efter at have holdt i alt seks informationsmøder for boligejere er man også meget positiv over for konceptet hos Brødrene Dahl. Det fastslår salgschef for klima Lars Pedersen:

”Interessen har været så stor, at vi har måttet bede de sidste deltagere om at gå, når vi skulle lukke. Mange er kørt en time for at komme og høre om alternative opvarmningsmuligheder. Typisk har de (boligejerne) et olie- eller gasfyr og går med overvejelser om at skifte til en billigere og mere energivenlig løsning, men de har svært ved at gennemskue, hvad der er det rette for dem, og hvordan regnestykket ser ud. Det er nogle af de spørgsmål, vi har forsøgt at besvare på informationsmøderne”, siger Lars Pedersen.

Installatør tilfreds
På Lemvigh-Müllers aftensarrangement havde grossisten inviteret seks lokale installatører med, så de kunne komme i direkte dialog med slutbrugerne. En af dem var Michael Rimfort, der er indehaver af Cordt VVS i Holbæk. Han er meget tilfreds med resultatet af aftenen.

”Jeg synes, det var fint at bruge en aften på arrangementet. Jeg fik i hvert fald ’banket lidt af rusten af’ i forhold til at møde kunderne direkte. Jeg løb ikke der fra med fem ordrer, men jeg delte en del visitkort ud og fik snakket med flere, der vil vende tilbage. Sådan en aften er lidt lige som at annoncere: Det man reklamerer for om foråret kommer måske i hus om efteråret”, siger Michael Rimfort.

Han ser ikke noget konkurrencemæssigt problem i, at Lemvigh-Müller havde inviteret fem andre installatører med til samme arrangement.

”Nu er NyEnergi centeret i Slagelse ret stort, så installatørerne var spredt godt ud, og de fleste placerede sig ved de produkter og løsninger, hvor de har spidskompetencer. Men selvfølgelig handlede det også om at komme ud med albuerne, og der blev da også lagt visitkort alle vegne. Det er jo et frit land”, siger Michael Rimfort med et smil.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere