05.02.2019  |  VVS  |  Branchen

Grundfos køber Energy-Service

Firmaet Energy-Service, der er specialiseret i digitale løsninger til ledningsnettet inden for fjernvarme, er blevet opkøbt af Grundfos.

En gevinst for fjernvarmeselskaberne, kalder Grundfos sit opkøb af Energy-Service. Den aarhusianske virksomhed er kendt for at udvikle smarte, digitale løsninger til fjernvarmeselskaber, der kan sætte dem i stand til at overvåge ledningsnettet ved hjælp af realtidsdata.

Energy-Service og Grundfos har samarbejdet på flere projekter gennem et stykke tid, og er lykkedes med i fællesskab at udvikle komplette og intelligente løsninger til kunderne. Her kombineres pumpehardware, overvågningssoftware samt teknologisk viden og service for at hjælpe fjernvarmeselskaber til at forbedre deres netværkseffektivitet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Forbedringen sikres ved, at fremløbstemperaturen aldrig bliver højere end nødvendigt. Det resulterer i store energibesparelser, ikke mindst på grund af en betydelig reduktion af varmetabet i ledningsnettet, og det vil åbne muligheden for effektivt at anvende overskudsvarme og vedvarende energi i fjernvarmenettet.

Et simpelt regnestykke
”Regnestykket er relativt simpelt. Vi har teknologien, der kan gøre det muligt for fjernvarmeselskaberne effektivt at kontrollere temperaturerne i ledningsnettet, og vi har den tekniske viden til at servicere det. Energy-Service bidrager i form af de rigtige algoritmer og digitale koncepter, og sammen kan vi skabe mere værdi til glæde for vores kunder”, siger Bent Jensen, group senior vice president, building services, Grundfos.

Energy-Services tre stiftere, Kim Hansen, Sten Linnell og Niels Gerrild-Olsen, er enige i udviklingspotentialet:

”Sammen kan vi udvikle vores eksisterende produkter og skabe helt nye energibesparende løsninger til vores kunder – og i et Energy-Service perspektiv er det fantastisk, at vi nu som del af Grundfos kan nå ud internationalt med løsningerne”, siger Kim Hansen på vegne af stifterne.

Opkøbet betyder, at Energy-Service bliver fuldt inkorporeret i Grundfos, som overtager alle medarbejdere og aktiviteter.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere