Grundfos og Krüger Aquacare fælles om vandløsning mod legionærsyge

Grundfos og Krüger Aquacare har slået deres ekspertise sammen om en løsning, der skal sikre mod smitte af den alvorlige legionellalungebetændelse.

Legionellabekterier trives bedst i varmt vand, hvilket gør brusebadet til det perfekte smittested. Illustration: Grundfos. .

Grundfos har slået sig sammen med partneren Krüger Aquacare om en billig og effektiv vandløsning, der skal hjælpe plejehjem, hospitaler, hoteller mv. med at sikre mod smitte af legionallebakterier, der fører til den alvorlige lungebetændelse legionærsyge.

Legionærsyge rammer hvert år mellem 100 og 150 personer i Danmark, dog har tallet de seneste år været stigende og højere end normalt. Sygdommen rammer primært ældre og svækkede personer og skyldes kontakt med legionellabakterier – en bakterie som trives bedst i stillestående, varmt vand og smitter ved, at en person indånder støvdråber af det forurenede vand. Det kan eksempelvis være i brusebadet eller via et klimaanlæg.

Grundfos’ vandsystem Oxiperm Pro har indbyggede doseringspumper, det tilsætter små mængder klordioxid i vandet for at fjerne den biofilm, som legionellabakterierne lever i. Foto: Grundfos. .

For at beskytte mod den alvorlige lungebetændelse har Grundfos udviklet vandsystemet Oxiperm Pro, som Krüger Aquacare forhandler for vand- og pumpekoncernen i Danmark. Systemet har indbyggede doseringspumper, der tilsætter vandet små og præcise mængder klordioxid, hvilket holder vandet fri for legionellabakterien.

”Hos Grundfos har vi naturligvis et indgående kendskab til vores produkt Oxiperm Pro. Men Krüger Aquacares folk er eksperter i vandbehandling og ved derfor mere om, hvor risikoen for legionella er størst, og hvordan bakterierne bedst bekæmpes. Så når vi kombinerer vores ekspertiser, kan vi meget bedre hjælpe vores kunder og spotte de vandsystemer, hvor en Oxiperm Pro-løsning kan gøre gavn”, siger Grundfos’ seniorsalgsingeniør, Søren Nickel Christensen.

Læs også: Elever i Jelling får bedre luft i klasselokalerne

Eskild Beiter, afdelingschef for salg og teknik hos Krüger Aquacare, understreger, at virksomheden har valgt at sælge Grundfos’ løsning, fordi den, i hans optik, er den bedste til formålet:  

”Oxiperm Pro tilsætter klordioxid til vandet, hvilket er det mest effektive stof til at fjerne den biofilm, legionellabakterierne lever i. Og modsat andre anlæg, så blandes klordioxiden i et forkammer, og det sikrer, at blandingsforholdet er korrekt. Samtidig er Oxiperm Pro fleksibel i forhold til doseringspunkter, da klordioxid kan indsprøjtes i vandsystemet, hvor det er mest hensigtsmæssigt. Det sikrer en konstant koncentration af klordioxid både før og efter varmtvandsbeholderen. Sluttelig er den billig i drift – bl.a. fordi udgifterne til kemi er lavere end konkurrenternes”, siger han.

-CHM

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.04.2025Oras Armatur A/S

Sponseret

Hvordan teknologi kan tilpasse vandhaner til, at opfylde brugernes behov.

02.04.2025Grohe A/S

Sponseret

Europæerne frygter vandmangel

31.03.2025Minimax Danmark

Sponseret

Minimax INNOVA - effektivt, hygiejnisk og holdbart

27.03.2025Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ny Operation Manager hos Redan

26.03.2025Installator.dk

VVS-eksperten lukker alle sine 27 butikker

24.03.2025Danfoss Redan A/S

Sponseret

Spar energi og få perfekt varmt vand med REDAN PTC2+P.

24.03.2025John Jensen VVS A/S

Sponseret

Endnu en stærk profil fejrer 15 år hos John Jensen VVS

24.03.2025TOTO

Sponseret

Ren synergi – det spiller hos TOTO!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup