15.02.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Grundfos-trykforøger bruges til alt fra tennisbaner til havevanding

At finde det rigtige vandtryk og afstemme sprinklerne præcist, kan være en udfordring. Men det har tennisspiller René Rottgarns nu fået en løsning på.

Tennispsilleren René Rottgarns havde problemer med at finde den rigtige løsning i form af sprinklere til sin privat tennisbane. Men da han kontaktede salgsingeniør Morten Gregersen fra Grundfos med sine udfordringer, havde Gregersen en klar løsning - den lille trykforøgerpumpe SCALA2.

”Mange forbinder trykforøgning med store hydroforanlæg, men SCALA2 er netop udviklet til brug i mindre etagebyggerier og eksempelvis havevanding fra regnvandsbassiner i parcelhuse, parker og anlæg – og ja, altså også til vanding af ride-, tennis- og petanquebaner”, siger Morten Gregersen.

Han tilføjer, at SCALA2 ikke fylder meget, og at den er nem at installere og betjene - ikke mindst fordi den er styret af en sensor, som sikrer, at pumpen holder det konstante tryk, du sætter den til på en skala fra 1,5 til 5,5 bar.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Inspiration fra golfbaner

René Rottgarn var dog ikke helt i mål med vandingen. For når pumpen sørgede for det tryk på 4,5 bar, der skulle til i det fjerneste hjørne, så var der behov for at få balanceret vandmængderne i de øvrige, så der kom lige meget vand ud af de fire sprinklere. 

Så der var brug for sprinklere, hvor vandmængden kunne reguleres individuelt.

Men her blev René Rottgarn inspireret af løsninger, som blandt andet bruges på golfbaner, hvor der anvendes en særlig sprinklertype, der kan monteres med dyser i forskellige vinkler og dimensioner, så de hver især dækker præcist det areal, de skal.

”Men det kræver specialister, som kan måle sig frem til lige præcis hvilken dimension på dyserne, der dækker den ønskede radius ved det nødvendige tryk. Men når det så er på plads, sørger SCALA2-pumpen for, at trykket er helt stabilt, selv under spidsbelastninger i sommerhusområdet”, siger han.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere