16.07.2019  |  VVS  |  Branchen

Grundfos vil reducere vandforbrug og CO2-aftryk

En ny strategi fra Grundfoss skal være med til at nedsætte virksomhedens vand- og CO2-aftryk. Det skal blandt andet ske ved at rykke grænserne for energieffektive pumper, lyder det.

Klimaet er på dagsordenen hos virksomheder over hele verden. Det gælder også for danske virksomheder med forbindelse til installationsbranchen.

Læs også: Grundfos lancerer cirkulationspumpe med bluetooth

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Seneste eksempel er Grundfos, der har præsenteret en ny strategi, der frem mod år 2025 skal være med til at reducere vandforbrug og CO2-aftrykket med 50 procent i forhold til virksomhedens forbrug i 2008.

Det skriver TV Midtvest.

Foruden målsætningen frem til 2025 har Grundfos også en målsætning, der går fem år længere ud i fremtiden.

Det drejer sig om at skaffe rent vand til mennesker, som ikke har adgang til det i dag. 300 millioner mennesker skal have vand, og der skal samtidig spares 50 milliarder kubikmeter ferskvand via intelligent ressourceforvaltning.

Vil rykke grænser for energieffektive pumper
”Alt i mens vil vi fortsat rykke grænserne for energieffektive pumper og sikre, at hver eneste nye pumpe, der bliver installeret, forbruger mindre elektricitet end den pumpe, den erstatter”, siger administrerende direktør i Grundfos, Mads Nipper, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Vi vil også udvikle og forbedre digitale løsninger, hvoraf nogle er helt nye. Det skal være med til at opfylde vores ambitioner”.

Den administrerende direktør lægger dog vægt på, at Grundfos skal nå målet gennem samarbejde.

Læs også: Brancheorganisation støtter op om mål for CO2-reduktion

”Vi kan ikke gøre det alene. Vi må samarbejde med leverandører, kunder og partnere for at gøre ambitionerne til virkelighed. Vi kan kun nå i mål sammen. Og vi skal handle nu”, siger Mads Nipper.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere