22.06.2017  |  EL  |  Indeklima

Guide: Hvilket filter skal du vælge til dit ventilationsanlæg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Et Genvex-anlæg holder luften i dit hjem ren ved at filtrere partikler fra. Se, hvilke filtre der passer bedst til dit behov.

Bor du i et villakvarter med mange brændeovne? Tæt på befærdet vej? Har du pollenallergi?  

Vores hjem er fulde af partikler, som potentielt kan gøre os syge. Nogle partikler kommer udefra gennem åbne vinduer og utætheder i huset – det kan være pollen, svampesporer, røg fra brændeovne, udstødningsgasser og asfaltpartikler. Andre partikler er nogle, du selv er med til at skabe, såsom partikler fra madlavning, stearinlys og elektronik.

Flere af disse mikroskopiske partikler i luften kan give risiko for hjerte-kar-sygdomme og luftvejslidelser. (Kilder: Center for Indeklima og Sundhed i Boliger )

Et Genvex-anlæg skifter al luften ud i dit hjem hver 2. time, og erstatter den usunde indeluft med ren, frisk luft, hvor en stor del af de sundhedsskadelige og allergifremkaldende partikler er filtreret fra. Få et overblik over, hvad de forskellige filtre egentlig kan, og hvad det betyder for dit indeklima og sundhed – så kan du vælge det helt rigtige filter til dit behov.

Hvilke filtertyper findes der, og hvad skal du vælge

Jo finere filter du vælger, desto flere og mindre partikler bliver filtreret fra luften. Dog skal du være opmærksom på, at et finere filter betyder, at ventilatoren i anlægget skal arbejde mere for at sende luften gennem anlægget. Du skal derfor ikke vælge et finere filter, end du har brug for.

I udsugningsluften er det ikke nødvendigt med mere end et groft filter (G4-filter) – det er tilstrækkeligt til at holde ventilationsanlæggets indre dele rene.

I indsugningsluften kan du vælge mellem standardfiltrene G4, M5 og F7. Hvad er forskellen på de 3? 

G4-filtret fjerner kun støvpartikler, der er store nok til at se med det blotte øje. Til almindelige hjem vil de fleste nok vælge et finere filter, der også filtrerer mindre partikler fra. Det kan fx være pollen, asfaltpartikler og røg fra brændeovne, man gerne vil slippe for at få indendørs.

Det mellemfine filter M5 passer de fleste, men vil du have renset luften endnu mere, fx pga. allergi, kan du vælge et fint F7-filter. Det er muligt at specialbestille endnu finere filtre.                 

Har du pollenallergi?

Pollenallergikere kan have stor fordel af et ventilationsanlæg. De mest gængse pollentyper ligger i partikelstørrelsen 20-80 µm, men der findes pollen helt ned til 2,5 µm, som fx forglemmigej. 

Vælger du et F7-filter på indsugningsluften, får du filtreret 99 % af partikler over 2,5 µm fra.

Husk at skifte filtre

Genvex anbefaler, at du skifter filtre mindst hvert halve år. Hvis filtrene stopper til, skal der bruges mere energi på at trække luften rundt, og man kan risikere, at partikler bliver trykket igennem.

Mangler du filtre? Så kig i vores webshop 

 Du kan også følge os på Linkedin 

Tags: Genvex

Mere fra Genvex

Genvex

http://www.genvex.com

Genvex er et dansk firma, som er specialiseret i ventilationsanlæg til boliger og mindre virksomheder. Ved hjælp af specialistviden og de nyeste teknologier optimerer vores udviklere hele tiden vores produkter med fokus på energioptimering og varmegenvinding. Alle anlæg er ekstremt kompakte og nemme at montere og servicere. Når du vælger et originalt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere