07.09.2011

Guldager: Kommuner kan se frem til flere retssager om legionella-smitte

For at undgå retssager om legionella-smitte, bør kommuner tjekke deres varmtvandsanlæg på steder, hvor der er badefaciliteter med adgang for offentligheden, lyder det fra Guldager – en virksomhed, der arbejder med vandbehandling.

Helle Michaelsen, som er teknisk direktør i Guldager anbefaler, at kommuner hurtigt får tjekket deres varmtvandsanlæg i svømmehaller og andre steder med offentlige badefaciliteter. På denne måde kan kommunerne undgå sagsanlæg i forbindelse med udbrud af legionærsygdom. Guldager arbejder inden for vandbehandling, blandt andet med bakterievækst i brugsvandsystemer.

”Et ukendt antal af de tilfælde af legionærsygdom, vi ser i dag, er forbundet med de badefaciliteter, som findes i svømmehaller og idrætshaller og bruges af mange mennesker. Legionella-bakterier har gode vækstbetingelser i disse vandsystemer, der ofte er fra en tid, hvor man ikke kendte til legionella. Derfor er der ikke taget højde for risikoen, da anlæggene blev konstrueret,” siger Helle Michaelsen.

Helle Michaelsens anbefaling bygger på en dom tidligere i august, hvor Helsingør Kommune blev dømt ansvarlig for, at en gæst i en kommunal svømmehal i 2009 blev smittet med legionella-baktier og i dag er invalid som følge af legionærsygdom. Tilfældet fra svømmehallen i Helsingør er ikke det første og bliver heller ikke det sidste, mener hun:

”Jeg forudser flere lignende sagsanlæg mod kommuner, der kan pådrage sig et erstatningsansvar for legionærsygdom og dødsfald, hvis de ikke sikrer disse vandsystemer,” udtaler hun.

-SRR

Tags: Guldager A/S

Mere fra

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere