16.11.2021 | EL | Arbejdsredskaber
Håndværkere kobler i stigende grad GPS flådestyring på timesagsstyringen
Andelen af entreprenør- og håndværksvirksomheder, der kobler GPS-baseret flådestyring på deres webbaserede timesagsprogram vokser. Det gør de for at effektivisere og automatisere driften endnu mere, øge servicegraden over for kunderne samt minimere brændstofforbruget.
Administrerende direktør hos Ordrestyring, Tommy Hahn Sørensen, ser et stort uudnyttet potentiale i GPS flådestyring, også selv om andelen af GPS-integrationer er støt stigende. Foto: Ordrestyring.
Gennem de senere år er andelen af entreprenør- og håndværksvirksomheder, der kobler GPS-baseret flådestyring på Ordrestyring steget markant. Det viser en opgørelse fra timesags-programmet, Ordrestyring, der nu lancerer eget GPS trackingsystem.
”Med en andel på 29 procent er det først og fremmest VVS- og kloakvirksomheder, der udnytter mulighederne for i koblingen med timesagsstyringen at drive en økonomisk, sundere forretning. Skarpt efterfulgt af elinstallatører med 22 procent og tømrere med 15 procent”, forklarer administrerende direktør, Tommy Hahn Sørensen, hos Ordrestyring.
Han pointerer, at der måske tidligere har været lidt en GPS-angst hos ledelsen i bygge- og håndværksvirksomhederne, fordi medarbejdere udlagde det som en form for overvågning. Men når GPS trackingen i dag kobles på timesagsprogrammet i virksomheden, så er fordelene og besparelserne så store, at det giver mening for alle i virksomhederne.
Stadig stort uudnyttet potentiale
Tommy Hahn Sørensen påpeger, at GPS-modulet effektiviserer opgavefordelingen og derved kører bilerne også færre kilometer til gavn for både bundlinje og miljøet.
Alligevel ser han et stort uudnyttet potentiale i GPS flådestyring, også selv om andelen af GPS-integrationer er støt stigende.
”Vi vil rigtig gerne skubbe yderligere til den positive udvikling, der handler om at effektivisere driften og optimere bundlinjen. Vi kommer derfor nu med et dybt integreret GPS-modul, der er plug and play, uden binding og i en prisklasse, hvor alle kan være med. Også for dem som måske lige vil teste det og afprøve, om det er noget for deres virksomhed”, siger Tommy Hahn Sørensen.
-CH
Sanitet

Unidrain fejrer historisk jubilæum
Designvirksomheden Unidrain fejrede i starten af maj et helt særligt jubilæum. For anden gang kunne en medarbejder nemlig hyldes for 15 års tro tjeneste. Jubilaren er Jacob Honoré, som er Unidrains produktchef.
Virksomhedsdrift

Kemp & Lauritzen skal sikre tryghed i Aarhus Kommune
Kemp & Lauritzen har netop vundet en af to rammeaftaler om service, drift, vedligehold og levering af tyverialarm-systemer i Aarhus Kommune.
Arbejdsredskaber

Knauf går forrest med nye EPD’ere
Med regeringens nye CO2-regler for nybyggerier, er det afgørende at kunne vurdere byggeriets egentlige livscyklus med Environmental Product Declaration (EPD). Knauf har udarbejdet produktspecifikke EPD’ere på størstedelen af virksomhedens produkter, og som viser klart forbedrede miljøpåvirkninger på samtlige gipsplader og akustiklofter.
El-materiel

CR Electric udvider mod øst
I februar måned kunne CR Electric meddele at de udvidede forretningen med en ny afdeling mod vest i Fredericia, og dermed blev mere landsdækkende. De kan nu tilmed afsløre, at de udvider igen–denne gang mod øst, da svenske MTEK er blevet en del af CR Electric.
Energi

Frisatte data skal sætte skub i energieffektive bygninger
En række offentlige myndigheder og selskaber startede i april et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet er et bedre datagrundlag til at energieffektivisere bygninger.
Virksomhedsdrift

Bravida vinder stor teknikentreprise for AGC Biologics A/S
Bravida Danmark har underskrevet en aftale med AGC Biologics A/S om levering af komplet installationspakke til deres 18.000 kvadratmeter bygning, der opføres i Søborg det næste år.