21.02.2017  |  VVS  |  Energi

Støttepartier trækker tæppet væk under håndværkerfradraget

SF og Alternativet dropper deres støtte til en videreførelse af håndværkerfradraget, og LA er stadig imod. Fundamentet under Løkkes boost til byggesektoren slår efterhånden alvorlige revner.

Både SF og Alternativet ser ikke længere behov for boligjobordningen, også kaldet håndværkerfradraget, skriver Finans. Og det kan have betydelige konsekvenser for ordningens fremtid.

Håndværkerfradraget blev genindført efter valget i 2015 af Venstre-regeringen, med støtte fra Konservative, Dansk Folkeparti, Alternativet og SF. Genindførelsen betyder, at ordningen er forlænget til at gælde resten af 2017 – hvorefter den ikke skal forlænges, hvis det står til det forhenværende støtteparti, SF:

”Det giver ikke mening at forlænge boligjobordningen med den høje aktivitet i byggesektoren lige nu. Vi ser hellere, at ordningen afskaffes, og at pengene i stedet bruges til efteruddannelse af ledige, så de kan blive en del af arbejdsmarkedet”, siger SF’s gruppeformand, Jacob Mark, til Finans.

Læs også: Skat kontrollerer ikke snyd med håndværkerfradraget

Han bakkes op af Alternativet, der dog godt kunne overveje at støtte ordningen igen – på én betingelse:

”Hvis vi overhovedet skal overveje at lægge mandater til, skal ordningen være mindst lige så grøn som nu, hvilket der ikke ligefrem er lagt op til med den nye regeringskonstellation”, siger Alternativets Josephine Fock til Finans.

Liberal Alliance står fast
Netop den nye regeringskonstellation betyder også meget for fradragets fremtid.

Liberal Alliance, der siden vedtagelsen af ordningen er kommet med i regeringen, har aldrig været for ordningen. Hvis den skal have en chance for at køre videre, når året er omme, skal partiet dog skifte ståsted og nikke ja til sine regeringsfæller. Og det er nok lettere sagt end gjort:

”Hvis det står til Liberal Alliance, er 2017 det sidste år, håndværkerfradraget består. Vores politik er ikke at opretholde ordningen, og det har det aldrig været. I en liberal branche, hvor væksten er høj, er det kun skadeligt med statsstøtteordninger. Pengene er bedre brugt på f.eks. skattelettelser”, siger Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, til Finans.

Læs også: Tekniq: Gør BoligJobordningen permanent

Ikke alle støttepartier har dog vendt sig imod boligjobordningen. Mens Venstre som udgangspunkt stadig vil videreføre tiltaget, ser Dansk Folkeparti gerne, at fradraget bliver gjort permanent.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere