13.06.2017  |  EL  |  Branchen

Høj tilfredshed med ny elektrikeruddannelse

Siden opstarten i 2015 har den modulbaserede elektrikeruddannelse skabt tilfredshed hos både lærlinge og virksomheder.

På den nye, modulbaserede elektrikeruddannelse har man netop gjort status over de seneste to år - og ifølge Benny Yssing, der er uddannelsesansvarlig i Dansk El-Forbund, har uddannelsen vist sig at være en succes:

”Vi har det største lærlingeoptag siden 2007, og det stopper ikke her. Der bliver lavet mange nye uddannelsesaftaler, og vi har netop set en stigning i antallet på ni procent i årets to første måneder i forhold til sidste år”, siger han.

Læs også: Undersøgelse: Elektrikerlærlinge glade for EUX-uddannelse

Uddannelsen blev lanceret i august 2015 af fagforbundet Dansk El-Forbund og brancheorganisationen Tekniq.

Elektrikeruddannelsen er opbygget med 28 moduler, der giver mulighed for, at virksomhed og lærling i fællesskab kan tilrettelægge et individuelt og ’skræddersyet’ uddannelsesforløb. I den forbindelse påpeger Benny Yssing, at virksomheder, der før har haft svært ved at tage lærlinge, nu gør det i stor stil.

Moduler er en fordel for virksomheder
En af de virksomheder, der har haft glæde af den nye uddannelse, er sikkerhedsvirksomheden Actas:

”Det er blevet væsentligt nemmere for en virksomhed som vores at tage lærlinge. Det, at skolerne kan tilbyde moduler, som er i direkte tråd med vores arbejdsområde, er en stor fordel”, siger Jesper Emborg, der er virksomhedens uddannelsesansvarlige.

Læs også: Ny elektrikeroverenskomst skal sikre mere fleksibilitet

Også virksomhedernes lærlinge er tilfredse med elektrikeruddannelsen og påpeger mulighederne for at specialisere sig inden for et bestemt område.

Hos Tekniq bekræfter underdirektør Tina Voldby vurderingen:

”Virksomhederne har taget godt imod den nye uddannelse, og man har taget den fleksibilitet, der er indbygget i uddannelsen, til sig”, siger hun.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere