Siden opstarten i 2015 har den modulbaserede elektrikeruddannelse skabt tilfredshed hos både lærlinge og virksomheder.
Med den modulbaserede elektrikeruddannelse har lærlinge mulighed for at specialisere sig inden for et bestemt område. Det går i tråd med virksomhedernes arbejdsområder, ifølge Dansk El-Forbund. Illustration: Dansk El-Forbund.
På den nye, modulbaserede elektrikeruddannelse har man netop gjort status over de seneste to år - og ifølge Benny Yssing, der er uddannelsesansvarlig i Dansk El-Forbund, har uddannelsen vist sig at være en succes:
”Vi har det største lærlingeoptag siden 2007, og det stopper ikke her. Der bliver lavet mange nye uddannelsesaftaler, og vi har netop set en stigning i antallet på ni procent i årets to første måneder i forhold til sidste år”, siger han.
Læs også: Undersøgelse: Elektrikerlærlinge glade for EUX-uddannelse
Uddannelsen blev lanceret i august 2015 af fagforbundet Dansk El-Forbund og brancheorganisationen Tekniq.
Elektrikeruddannelsen er opbygget med 28 moduler, der giver mulighed for, at virksomhed og lærling i fællesskab kan tilrettelægge et individuelt og ’skræddersyet’ uddannelsesforløb. I den forbindelse påpeger Benny Yssing, at virksomheder, der før har haft svært ved at tage lærlinge, nu gør det i stor stil.
Moduler er en fordel for virksomheder
En af de virksomheder, der har haft glæde af den nye uddannelse, er sikkerhedsvirksomheden Actas:
”Det er blevet væsentligt nemmere for en virksomhed som vores at tage lærlinge. Det, at skolerne kan tilbyde moduler, som er i direkte tråd med vores arbejdsområde, er en stor fordel”, siger Jesper Emborg, der er virksomhedens uddannelsesansvarlige.
Læs også: Ny elektrikeroverenskomst skal sikre mere fleksibilitet
Også virksomhedernes lærlinge er tilfredse med elektrikeruddannelsen og påpeger mulighederne for at specialisere sig inden for et bestemt område.
Hos Tekniq bekræfter underdirektør Tina Voldby vurderingen:
”Virksomhederne har taget godt imod den nye uddannelse, og man har taget den fleksibilitet, der er indbygget i uddannelsen, til sig”, siger hun.
- EL
Denne artikel er en del af temaet Udvalgte
Virksomhedsdrift

Geberit investerer yderligere i showroom og samler supportafdeling
En større udbygning af showroomet i Albertslund og en mere central, videnstung supportafdeling skal styrke Geberits konkurrenceevne i branchen.
Virksomhedsdrift

Digitalisering med installatøren i centrum
Alle snakker om intelligente installationer, men de tilgængelige løsninger er ofte vanskelige at installere eller de er for specialiserede. Det vil Teknologisk Institut med sit projekt HVAC2020 gøre op med gennem et åbent laboratorium, hvor installatører kan afprøve løsninger.
Energi

Projekt på Lolland skal bane vej for mere grøn strøm
Energinet og Dansk Energi står bag et pilotprojekt, hvor forbrugere og producenter bliver betalt for at skrue op eller ned for strømmen.
Energi

Lovgivning om solceller gør stadig livet surt for kommuner
Stramninger i lovgivningen tilbage i 2013 om opsætning og brug af solceller møder stadig kritik fra flere kommuner, der ønsker at medvirke til en grønnere energiomstilling.
Branchen

Flere elektrikere udsætter pensionen
Ny statistik fra Dansk El-Forbund viser, at et stigende antal elektrikere berettiget til folkepension vælger at forblive i arbejde.
Energi

Organisationer om klimaloven: Nu skal der handles
Dansk Byggeri og Tekniq Arbejdsgiverne er glade for den nye klimalov og for, at den bygger på et bredt politisk flertal. Men organisationerne understreger samtidig, at det nu er tid til konkret handling.