30.05.2012

Højvandslukker udløser forsikringsrabat

Sæsonen for skybrud nærmer sig, og vandskader er besværlige for kunderne og dyre for forsikringsselskaberne. Codan Forsikring tilbyder nu 15 procent rabat på husforsikringen, hvis kunderne installerer en højvandslukker.

Codan Forsikring har om nogen oplevet, hvilke konsekvenser manglende klimaforebyggelse har haft for de danske boligejere. Alene efter sidste sommers skybrud over København den 2. juli behandlede Codan mere end 6.500 vejrrelaterede skader af hus og hjem. Skader, der muligvis kunne være undgået, hvis boligen havde været klimasikret.

Læs også: Ekstremregn skaber efterspørgsel på højvandslukkere

Rabat for højvandslukker

37 procent af danskerne angiver, at en billigere forsikringspræmie som følge af bedre sikring af boligen (fx installering af en højvandslukker eller anlæggelse af dræn) er et incitament, der kunne få dem til at investere i tiltag til at forebygge vejrskader af boligen*).

47 procent angiver samtidig, at risikoen for at få skader på boligen, som følge af ekstreme vejrfænomener har stor betydning i købsovervejelserne, hvis man får tilbudt en bolig, der ellers har en god beliggenhed og en god pris (YouGov, januar *).

Ekstremt vejr, der medfører oversvømmelser, vil ifølge DTU forekomme to til tre gange så ofte som i dag. Og meteorologerne forventer, at skybruddene bliver 30-40 procent kraftigere end vi ser i dag.

*)Undersøgelsen er foretaget i januar 2012 blandt 1630 danskere i alderen 18-64 år af analyseinstituttet YouGov for forsikringsselskabet Codan.

"Som forsikringsselskab har vi klimaforandringerne tæt inde på livet hver dag. Og i de senere år har vi oplevet en markant stigning i vejrrelaterede skader hos vores kunder. Det går først og fremmest ud over de kunder, der eksempelvis mister personlige værdigenstande, når kælderen bliver oversvømmet. Men det går også ud over vores forretning,” fortæller Jesper Franch, produktdirektør i Codan og fortsætter:

”Klimatilpasning og forebyggelse står derfor højt på vores agenda. Og udover iværksættelsen af en række initiativer, der oplyser og rådgiver danske husejere om klimaforebyggelse, sætter vi nu handling bag ordene og tilbyder både eksisterende og nye kunder 15 procent rabat på deres husforsikring, hvis de installerer en højvandslukker.”

En højvandslukker forhindrer kloakvand i at løbe baglæns i kloakken og oversvømme husets kælder, når det regner kraftigt. Højvandslukkeren er dermed en dobbelt sikring og en af de sikreste løsninger mod oversvømmelse af kælderrum.

”Vi ved fra en landsdækkende undersøgelse foretaget tidligere på året, at rigtig mange danske boligejere angiver, at en billigere forsikringspræmie er et parameter, der vil få dem til at overveje klimaforebyggelse. Derfor er vi også glade for, at vi som det første forsikringsselskab herhjemme kan tilbyde danskerne en løsning, hvor de kan sikre hjemmet mod vejrrelaterede skader, og de gener det medfører, og samtidig få 15 procent rabat på husforsikringen,” slutter Jesper Franch.

Om tilbuddet
Har man allerede en husforsikring hos Codan, eller er man ny kunde og ønsker en husforsikring hos Codan, får man fremover mulighed for at få 15 procent rabat på forsikringen, hvis man installerer en ACO højvandslukker med tilhørende serviceabonnement. Hvis man allerede har en godkendt højvandslukker installeret, er man også berettiget til rabatten, hvis man tegner et serviceabonnement hos ACO. Det tyske firma ACO er en af verdens førende producenter af højvandslukkere. Udover rabatten på forsikringen får man også op til 12 procent rabat på den samlede installation af en højvandslukker.

-KPE

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere