16.12.2016  |  VENTILATION  |  Indeklima

Høyrup & Clemmensen automatiserer idrætscenter

Høyrup & Clemmensen har sikret et ordentligt indeklima i sjællandsk kultur- og idrætscenter.

Elinstallationsfirmaet Høyrup & Clemmensen står bag bygningsautomation i det nyopførte Vig Kultur- og Idrætscenter i Nordvestsjælland.

Installationerne indebærer blandt andet et ventilationssystem, der automatisk sikrer et optimalt indeklima i centeret.

”Vi har implementeret VAV-styring af ventilationsanlægget. Det har stor betydning i svømmehallen, hvor temperaturen reguleres automatisk efter bassintemperaturen. Ventilationssystemet recirkulerer 20.000 kubikmeter luft i timen. Luftfugtigheden i svømmehallen afgør, hvor meget frisk luft ventilationssystemet blæser ind i svømmehallen. Systemet kan blæse op til 10.000 kubikmeter frisk luft ind i timen”, fortæller Casper Kjærsgaard, der er projektleder hos Høyrup & Clemmensen. Han tilføjer: 

”Vi har derudover installeret røgspjæld i ventilationssystemet, der i tilfælde af brand automatisk afgrænser røgspredningen”. 

Læs også: Installationsfirma sikrer at medicin ikke falder i de forkerte hænder

Kultur- og idrætscenteret, der blev indviet i august i år, har indtil videre kun kørt med de nye systemer i sommer- og efterårsmånederne og skal nu testes i årets koldeste måneder:

”Vi bruger allerede muligheden for at styre temperaturen. Det er vigtigt, når der er 500-600 mennesker i hallen. Før sad gæsterne og svedte tran, når hallen var fyldt”, siger Jane Larsen, der er daglig leder af Vig Kultur- og Idrætscenter.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere