24.05.2019  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Høyrup & Clemmensen vil styrke lærlingene med en mentor

Med en ny mentorordning skal Henrik Bossen udvikle lærlingeuddannelsen med nye faglige initiativer og ruste Høyrup & Clemmensens lærlinge til deres karriere i el- og installationsbranchen.

Henrik Bossen er selv tidligere lærling hos Høyrup & Clemmensen, hvor han for ti år siden blev uddannet elektriker. I dag er han afdelingsleder i elinstallationsvirksomhedens sikringsafdeling og har, siden han blev færdiguddannet, både arbejdet med salg, rådgivning og projekter.

Sideløbende med arbejdet som afdelingsleder har Henrik Bossen også arbejdet med lærlingeuddannelsen. Han er derfor glad for at være udpeget til den ansvarlige mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge fra 2019 og ser frem til at styrke lærlingenes uddannelse gennem mentorforløb og kompetenceudvikling:

”Jeg ser det som en fantastisk mulighed, at jeg kan være med til at videreudvikle vores lærlingeuddannelse og løfte det faglige niveau, så det gavner vores lærlinge. Det er spændende at få lov til at præge de unge mennesker og opdrage dem til at blive selvstændige og dygtige elektrikere. Jeg glæder mig til at se den udvikling, de hver især gennemgår undervejs i uddannelsen”, fortæller Henrik Bossen.

Som mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge bliver Henrik Bossen lærlingenes faste vejleder og kontaktperson. Det betyder, at de altid kan kontakte ham for spørgsmål og vejledning:

”Det er rart for vores lærlinge at vide, at de har mig som en fast kontaktperson. De ved, at de altid kan kontakte mig for hjælp og spørgsmål til uddannelse og karriere, og jeg står altid til rådighed, hvis de har brug for det. Det betyder også, at der er ens retningslinjer for alle”, siger han.

Mentor skal motivere og inspirere
Fokus for Henrik Bossen bliver i begyndelsen at give Høyrup & Clemmensens lærlinge indsigt i el- og installationsbranchen og de mange forskellige typer af opgaver, virksomheden løser.

”Det er tit en udfordring i el- og installationsbranchen at rekruttere de rigtige mennesker, fordi nyuddannede elektrikere mangler en bredere profil og erfaring. Derfor ønsker vi at give vores lærlinge en så bred erfaring og kompetence som muligt med en uddannelse, der giver dem mange færdigheder og muligheder. Der er mange døre at gå ind ad i elfaget, hvilket også er unikt for vores virksomhed. Som mentor skal jeg sørge for, at de hver især finder deres rette hylde”, siger Henrik Bossen.

Høyrup & Clemmensen beskæftiger sig både med projekter, service, bygningsautomation og sikring og lægger vægt på, at lærlingene bliver dygtige håndværkere. Derfor er det ifølge Henrik Bossen også vigtigt, at lærlingene både får indsigt i de mange faglige facetter, praksis og virksomhedens grundlæggende værdier.

”Det er vigtigt for os at vise vores lærlinge, at du kan blive en dygtig håndværker uden nødvendigvis at få topkarakter i skolen. Derfor lærer vi dem at tænke selvstændigt, udvikler deres faglige viden og evner i praksis”, siger han og fortsætter:

”Vi rekrutterer også mange af vores lærlinge til at blive hos os i mange år. Derfor får de indpodet de helt basale værdier som at møde til tiden og være ansvarlige på deres arbejdsplads. Rigtig mange af de unge forventer nemlig ofte at blive fastansat, når de er færdige med uddannelsen”.  

Fra lærlingebog til app    
Som mentor for Høyrup & Clemmensens lærlinge ønsker Henrik Bossen at igangsætte flere nye initiativer i 2019. Et af de initiativer, som han ser frem til at implementere, er en ny app, som skal guide lærlingene og styrke deres udvikling gennem uddannelsen.

”Før i tiden arbejdede vi ud fra en lærlingebog. Men nu laver vi en app, som skal sikre, at vores lærlinge opnår deres mål gennem uddannelsen. Formålet med appen er også at skabe en mere familiær sammenhæng. Appen skal være et godt værktøj til vores lærlinge, som kan løfte deres motivation og engagement i forhold til, hvad de ønsker at blive bedre til”, fortæller Henrik Bossen og uddyber:

”Appen er brugervenlig og effektiv for både vores lærlinge og mig, da det bliver lettere for os at følge op på deres mål og resultater. Målene drejer sig for eksempel om deres forventninger, uddannelsesmål, ønskescenarier og resultater, og de kan blive belønnet i et rating-system med op til fem stjerner”.

Årlig lærlingetur
Fremadrettet ønsker Henrik Bossen også at skabe en årlig lærlingetur, som både indeholder faglige og sociale aktiviteter. Den 15. april tog han for første gang Høyrup & Clemmensens lærlinge med til SkillsDenmark, de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelserne. På turen besøger lærlingene en leverandør, og de bliver introduceret til konkurrencen.

”Vores lærlinge får indsigt i, hvad de dyster om i SkillsDenmark, og hvad der egentlig skal til for at blive Danmarks bedste elektriker. Bagefter spiser vi noget god mad og tager ud at bowle sammen”, fortæller han.  

Henrik Bossen håber, at lærlingeturen skaber et større fællesskab mellem alle Høyrup & Clemmensens lærlinge og bidrager til en virksomhedskultur, hvor de kan lære af hinanden fagligt:

”Vi er ikke bedre, end at vi kan lære fra hinanden. Vores lærlinge kan lære os en masse om åbenhed og teknologi. Det er vigtigt at koble den traditionelle faglighed indenfor elfaget til ungdommens verden”.

- JKK 

Denne artikel er en del af temaet Tema: Ledelse & efteruddannelse 2019

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere