04.09.2018  |  VVS  |  Branchen

Halvdelen af danskerne bruger under 50.000 på nyt badeværelse

Ny undersøgelse viser, at 47 procent af de danskere, der har renoveret badeværelse indenfor de sidste fire år, brugte mindre end 50.000 kroner.

Toilet, håndvask og nye fliser er bare et par af de ting, som man skal tage højde for, når man skal lave nyt badeværelse. Derfor tænker de fleste nok også, at det kræver, at man har sat mange penge til side, før man kaster sig ud i projektet. Men faktisk behøver det slet ikke at være så dyrt.

Næsten halvdelen bruger således under 50.000 kroner på renovering af badeværelset. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse gennemført af YouGov på vegne af sanitetsproducenten Villeroy & Boch Gustavsberg. Her svarede 47 procent af respondenterne, der alle har renoveret bad/toilet i løbet af de sidste fire år, således, at de havde brugt mindre end 50.000 kroner på deres renovering.

Læs også: Badeværelset kommer kørende på en lastbil

”Det er meget overraskende, men samtidig også en interessant indsigt. Badeværelset regnes normalt som det absolut dyreste rum i boligen at renovere, men man behøver altså ikke nødvendigvis at anvende store summer for at få følelsen af et nyt bad", siger Angelica Zwahlen, kommunikationsansvarlig i Villeroy & Boch Gustavsberg og tilføjer: 

"Ved at udskifte møbler, toilet, håndvask, nye håndklæder og nips kan man forholdsvist enkelt opgradere et ellers gammelt og slidt badeværelse – også uden man river de gamle fliser ned og starter helt forfra. Svarene indikerer, at mange netop gør det på den måde”. 

Ud af dem, der har renoveret deres badeværelse inden for de sidste par år, svarer 27 procent, at de har betalt mellem 50 og 150.000 kroner, mens kun tre procent har brugt mere end 350.000 kroner.

Tendensen fortsætter
At folk ikke smider de helt store summer efter nyt badeværelse, er faktisk en tendens, der ser ud til at være kommet for at blive.

I undersøgelsen har man nemlig også spurgt respondenter, der planlægger at renovere deres badeværelse i nær fremtid, hvor mange penge de er villige til at betale. Blandt dem, der planlægger renovering i løbet af de næste to år, svarer godt og vel halvdelen – 48 procent – at de ikke er villige til at betale mere end 50.000 kroner.

Og det er vel og mærke kvinderne, der er mindst villige til at lægge så mange penge i projektet. Hele 48 procent svarer, at de ikke vil bruge mere end 50.000 kroner på baderummet. 35 procent af mændene kan dog godt forestille sig at bruge mellem 50.000 og 150.000 kroner.

Læs også: Danskerne foretrækker hvide badeværelser

De, der troede, at mange var villige til at anvende flere hundrede tusinde kroner på renovering af badeværelset, kan altså godt tro om igen. Kun to procent af de adspurgte fastslår, at en kommende renovering vil koste et sted mellem 250.000 og 350.000 kroner. Det er blandt gruppen af familier med små børn, at flest er villige til at lægge så stort et beløb (otte procent).

Undersøgelsen viser dog også, at hele 11 procent ikke aner, hvor mange penge, de har brugt til at renovere deres badeværelse.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere