Halvdelen af danskerne bruger under 50.000 på nyt badeværelse

Ny undersøgelse viser, at 47 procent af de danskere, der har renoveret badeværelse indenfor de sidste fire år, brugte mindre end 50.000 kroner.

En ny undersøgelse viser, at danskerne ikke bruger så mange penge på nyt badeværelse, som man måske kunne forvente. Foto: Villeroy & Boch..

Toilet, håndvask og nye fliser er bare et par af de ting, som man skal tage højde for, når man skal lave nyt badeværelse. Derfor tænker de fleste nok også, at det kræver, at man har sat mange penge til side, før man kaster sig ud i projektet. Men faktisk behøver det slet ikke at være så dyrt.

Næsten halvdelen bruger således under 50.000 kroner på renovering af badeværelset. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse gennemført af YouGov på vegne af sanitetsproducenten Villeroy & Boch Gustavsberg. Her svarede 47 procent af respondenterne, der alle har renoveret bad/toilet i løbet af de sidste fire år, således, at de havde brugt mindre end 50.000 kroner på deres renovering.

Læs også: Badeværelset kommer kørende på en lastbil

”Det er meget overraskende, men samtidig også en interessant indsigt. Badeværelset regnes normalt som det absolut dyreste rum i boligen at renovere, men man behøver altså ikke nødvendigvis at anvende store summer for at få følelsen af et nyt bad", siger Angelica Zwahlen, kommunikationsansvarlig i Villeroy & Boch Gustavsberg og tilføjer: 

"Ved at udskifte møbler, toilet, håndvask, nye håndklæder og nips kan man forholdsvist enkelt opgradere et ellers gammelt og slidt badeværelse – også uden man river de gamle fliser ned og starter helt forfra. Svarene indikerer, at mange netop gør det på den måde”. 

Ud af dem, der har renoveret deres badeværelse inden for de sidste par år, svarer 27 procent, at de har betalt mellem 50 og 150.000 kroner, mens kun tre procent har brugt mere end 350.000 kroner.

Tendensen fortsætter
At folk ikke smider de helt store summer efter nyt badeværelse, er faktisk en tendens, der ser ud til at være kommet for at blive.

I undersøgelsen har man nemlig også spurgt respondenter, der planlægger at renovere deres badeværelse i nær fremtid, hvor mange penge de er villige til at betale. Blandt dem, der planlægger renovering i løbet af de næste to år, svarer godt og vel halvdelen – 48 procent – at de ikke er villige til at betale mere end 50.000 kroner.

Og det er vel og mærke kvinderne, der er mindst villige til at lægge så mange penge i projektet. Hele 48 procent svarer, at de ikke vil bruge mere end 50.000 kroner på baderummet. 35 procent af mændene kan dog godt forestille sig at bruge mellem 50.000 og 150.000 kroner.

Læs også: Danskerne foretrækker hvide badeværelser

De, der troede, at mange var villige til at anvende flere hundrede tusinde kroner på renovering af badeværelset, kan altså godt tro om igen. Kun to procent af de adspurgte fastslår, at en kommende renovering vil koste et sted mellem 250.000 og 350.000 kroner. Det er blandt gruppen af familier med små børn, at flest er villige til at lægge så stort et beløb (otte procent).

Undersøgelsen viser dog også, at hele 11 procent ikke aner, hvor mange penge, de har brugt til at renovere deres badeværelse.

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

04.04.2025Inspectly ApS

Sponseret

Bliver krav i byggeriet bare kastet ud?

04.04.2025Installator.dk

Årets Varebil 2025 er kåret

04.04.2025KUDSK Service

Sponseret

Kudsk søger lejere. Er det dig?

04.04.2025Installator.dk

Trumps told kan bremse fremdriften

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup