19.01.2022  |  VENTILATION  |  Indeklima

Han mangler medarbejdere og henter dem i Vietnam

Der er store problemer med materialeforsyninger og prisstigninger. Men den største udfordring er at få kvalificeret arbejdskraft til at løse de mange komplekse ventilationsopgaver, som kunderne efterspørger. Sådan lyder det fra stifter af og direktør for DP ventilation Dat Ke Phan.

Han startede derfor for fire år siden arbejdet med at etablere en afdeling i Vietnam. Den skal understøtte DP Ventilations arbejde med at projektere ventilationsløsninger til sygehuse, kontorer, industri, lejlighedskomplekser, lagerbygninger etcetera i Danmark.

Udviklingen af vores eget it-system har været en stor investering, som gør, at vores processer i dag er fuldstændigt digitale

Dat Ke Phan

”Det er noget, vi har brugt mange kræfter på. Vi lægger vægt på at finde de rette medarbejdere i Vietnam og uddanne dem grundigt i danske ventilationsnormer, som er forskellige fra Vietnam. Danske ventilationsløsninger er langt fremme, hvad angår energiudnyttelse”, fortæller han og tilføjer:

Kvalitet og it skal være på plads
”Det var det rette valg, vi foretog for fire år siden. Manglen på kvalificeret arbejdskraft bliver kun større, og vi begynder nu at høste frugterne af vores investering. Det tekniske fundament og kvaliteten på vores kontor i Ho Chi Minh City er nu i orden, og vi har en god stab af dygtige ingeniører, som løser opgaver for os. Vi har lige nu to vietnamesiske ingeniører i Danmark på projekter”.

En af forudsætningerne for et effektivt samarbejde mellem den danske og den vietnamesiske afdeling er et effektivt it-system, der kan understøtte samarbejdet. Her har DP ventilation selv sammen med en it-leverandør udviklet et system, der er tilpasset de tekniske specifikationer, som ventilationsløsninger indeholder.

”Udviklingen af vores eget it-system har været en stor investering, som gør, at vores processer i dag er fuldstændigt digitale. Vi tilgår alle tegninger på iPads, bruger intet papir og alt ligger i skyen. Det er en stor fordel for vores kvalitet og konkurrenceevne, fordi vi altid er opdaterede og altid har korrekte data lige ved hånden”, fortæller Dat Ke Phan.

Om Dat Ke Phan

  • Uddannelse: Ingeniøreksamen fra Hanoi i Vietnam, bygningsingeniør fra Aalborg Universitet og videreuddannelse inden for bygningsautomatik.
  • Erhvervserfaring: 35 års erfaring med ventilation, de sidste 25 år med eget firma.

Succesfuld karriere i Danmark
Dat Ke Phan har gode forudsætninger for at etablere kontor i Vietnam, da han selv er opvokset i Vietnam og taler vietnamesisk. Han kom til Danmark som flygtning i 1983 og er i dag 65 år. Han grundlagde DP ventilation a/s for 25 år siden – ene mand fra i hjemmet i Risskov. Efter få år kom der medarbejdere til, og virksomheden flyttede derfor først til lokaler på Sindalsvej og sidenhen til et nyopført domicil på Brunbjergvej i Risskov. Her har virksomheden stadig adresse.

”Jeg har en ingeniøreksamen fra Hanoi i Vietnam. Efterfølgende er jeg også uddannet bygningsingeniør fra Aalborg Universitet”, fortæller Dat Ke Phan, der har været en del af den danske ventilationsbranche siden 1985. Først som ansat i forskellige jyske ingeniørfirmaer og fra 1996 som indehaver af DP ventilation a/s.

I dag står Dat Ke Phan i spidsen for en veletableret ventilationsvirksomhed med hovedkontor i Risskov, afdelingskontorer i København, Aalborg, Kolding og Sønderborg samt en landsdækkende serviceafdeling. Ventilationsvirksomheden er specialiseret i store og komplekse ventilationsløsninger, og på landsplan beskæftiger DP ventilation a/s omkring 70 ingeniører, teknikere og montører.

Denne artikel er en del af temaet Tema om indeklima 2022

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere