01.09.2017  |  EL  |  Belysning

Hansen EL undgår indfræsning af kabler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ved renoveringen af Fællesskolen i Erritsø blev der etableret DALI-lysstyring. Hansen El A/S installerede batteri- og trådløse tryk og undgik derved omkostninger til indfræsning af kabler.

Batteri- og trådløse tryk er ideelt ved renovering
Ved renoveringen på Fællesskolen valgte Hansen El A/S at installere DALI EnOcean sensorer med tilhørende batteri- og trådløse EnOcean tryk. Elever og lærere kan derved overstyre den automatiske lysstyring via et trådløst tryk, hvis de har behov for det.

”Vi har gode erfaringer med at anvende de trådløse tryk fra Niko-Servodan ved renoveringsopgaver som denne”, fortæller Ove B. Hansen, der er indehaver af Hansen El A/S. ”Trykkene kræver ingen fortrådning, og kan derved placeres hvor som helst”, fortsætter Ove B. Hansen. ”Det gør arbejdet mere effektivt, da vi undgår at skulle indfræse kabler til trykkene”.

EnOcean-trykket er helt trådløst. Trykket kommunikerer trådløst med sensor og forsynes med strøm fra en lille intern dynamo. Når trykket aktiveres, genererer det selv strøm nok til at sende et trådløst signal til sensor, som klarer lysstyringen. Trykket kan derfor placeres hvor som helst. Dette er en fordel ved glasvægge, flytbare skillevægge og ved en renovering f.eks. som den på Fællesskolen i Erritsø.

Ifølge beregninger fra Niko-Servodan estimeres det, at installation af et trådløst EnOcean-tryk giver en omkostningsbesparelse på omkring 35 % i forhold til installation af et fortrådet tryk. Det er arbejdsløn til murer/maler, som udgør besparelsen.

Læs mere om batteri- og trådløsetryk her

Denne artikel er en del af temaet Tema: Belysning

Mere fra Niko-Servodan A/S

Niko-Servodan A/S

www.niko.dk

Niko har i mere end 50 år været kendt som leverandør af markedets stærkeste og mest holdbare produkter til intelligent lysstyring. Fællesnævneren for Nikos løsninger er maksimal komfort for brugerne og minimalt energiforbrug. Samtidig er Nikos produkter kendetegnet ved høj kvalitet, lang holdbarhed og meget enkel installation, idriftsætning og anvendelse.Niko har en stærk landsdækkende organisatio…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere