26.03.2020  |  EL  |  Belysning

HCL belysning kan påvirke menneskers døgnrytme positivt og skabe bedre trivsel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos green:ID finder du flere produkter der netop understøtter HCL styring

Hvad er HCL belysning?
HCL er forkortelsen af: Human Centric Lighting som måske er bedre kendt som døgnrytmelys.

HCL er i sin enkelthed lys der automatisk styres efter døgnets rytme. Med HCL gengives lyset efter tidspunkt på døgnet således, at man har et lys, der i farve og intensitet varierer i takt med døgnets gang. Dette har en positiv effekt på hjernen, idet at lyset nemlig er en vigtig indikator for hjernen til styring af døgnrytmen.

For at opnå HCL styring af lyset kræver det et HCL sensorsystem, samt at man benytter produkter der understøtter HCL styring.

Hos green:ID finder du flere produkter der netop understøtter HCL styring

KLIK HER og find LED panel 60x60
KLIK HER og find Troldtekt LED lysskinner

Lysets positive påvirkning på menneskers velbefindende

Det er ikke ny viden, at lyset på flere måder har indvirkning på os mennesker. Vi bliver stimuleret af lyset, og vores humør og aktivitetsniveau ændres alt efter lyset. Men hvor stor en påvirkning lyset egentlig har på os, er vi måske ikke umiddelbart klar over.
Begrebet vinterdepression har de fleste af os nok hørt om, samt hvordan de der døjer med dette, oplever at de kan finde hjælp i lysterapi – netop fordi lyset påvirker vores tilstand og energiniveau.

HCL belysning giver gode resultater på i sundhedssektoren…
På hospitaler og plejehjem har patienter og beboere begrænset eller i nogle tilfælde slet ingen adgang til dagslys. Ved at opsætte god belysning disse steder kan man påvirke tilstanden positivt for denne menneskegruppe.
På ”Riget” har de bl.a. erfaret hvordan en simpel belysningsinstallation har lindret depression og træthed hos patienterne.

Læs mere om dette i nedenstående artikel på DR.dk:
”Da lægerne på 'Riget' så lyset: En simpel installation lindrer depression og træthed”

Netop derfor er sundhedssektoren særdeles velegnede til implementering af døgnrytme styret belysning (HCL)

HCL kan øge energien og motivation på kontoret

Mange mennesker tilbringer en del dagtimer på et kontor, hvor man kun delvis udsættes for dagslys. Dermed er det også særdeles ideelt at opsætte belysningsløsninger med HCL styring på kontorer. HCL styret belysning kan give medarbejderne øget energi og motivation ved at styre lyset efter solens gang, således at man midt på dagen vil opleve et mere hvidt lys, præcis som vi kender det fra solen.

Hos green:ID finder du flere produkter, der kan anvendes til at opnå døgnrytmelys (HCL)

KLIK HER og find LED panel 60x60
KLIK HER og find Troldtekt LED lysskinner

Mere fra Ecofoss/Green:ID

Ecofoss/Green:ID

www.ecofoss.dk

Visionen for gren:ID sortimentet er innovative og tildels unikke produkter, som dækker behovet for LED belysning til industri- og erhvervsbygninger mv. I produktudviklingen er der også stort fokus på optimeret montering, som man som installatør sparer mest mulig tid ved montering af produkterne, samtidig med man har et pålideligt produkt og et tilg…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere