01.03.2018  |  VVS  |  Sanitet

Hurtigere badeværelser

Producenter af baderum vil spare tid på byggepladsen.

Hos Dansk Byggeri ser man en bevægelse mod flere præfabrikerede badeværelser. Konsulent Frederik Waitz Søborg oplever, at de præfabrikerede kan forebygge leveringsproblemer, når der er travlhed.

”Lige nu er der et stort leveringspres i byggebranchen, og her kan de præfabrikerede badeværelser samt andre modul-løsninger være med til at afhjælpe potentielle flaskehalse i markedet. Hvis vi skal tale om en tendens, så er den vel, at præfabrikerede løsninger med tiden vil blive mere udbredt”, siger Frederik Waitz Søborg.

Læs også: Badeværelset kommer kørende på en lastbil

Prisen er ikke afgørende, når bygherre og entreprenører skal vælge et præfabrikeret badeværelse, fremfor at bygge dem på stedet, forklarer Henning Jørgensen, direktør i Badelement. Fordelen er den enkle planlægning, byggestyring og den højere kvalitet, fordi badeværelset er det mest komplicerede rum i en bolig. Byggetiden bliver kortere med præfabrikerede badeværelser, og de er nemmere at arbejde med, når projektet skal glide smertefrit.

”Mange kan se fidusen i et præfabrikeret badeværelse, for man sparer som minimum tre måneders planlægning på de større byggerier og får større ressourcer til den øvrige del af byggestyringen”, siger han.

Produktionen er i rivende vækst med den nuværende travlhed med store byggerier af hoteller, hospitaler og boliger. For seks år siden solgte Badelement 1.600 præfabrikerede badeværelser. I år regner Henning Jørgensen med at runde 10.000 badeværelser, alle til det danske marked. Selve produktionen sker på en fabrik i Polen, hvorefter badeværelserne kommer kørende på en lastbil til byggepladsen i Danmark, løftet på plads med en kran og tilsluttet vand, kloak og elektricitet.

Innovative producenter
Henning Jørgensen oplever, at han kan skabe en byggeteknisk innovation, fordi han har nemmere ved at presse en producent til at ændre eller udviklet et produkt, når man aftager materialer til tusindvis af badeværelser, forklarer han.

”Når man kommer med en vis volumen, kan de se en forretning i at tilpasse deres produktion”, siger Henning Jørgensen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Berøringsfølsomme amaturer vinder indpas

Niels Brondbjerg, salgsansvarlig for den tyske badrumsproducent Deba i Norden, forventer, at det præfabrikerede byggeri vil brede sig til andre dele af byggeriet, både ved nyt byggeri og større istandsættelser af mange ens boliger. Bygherren kan spare omkring 20 procent på prisen med færdigbyggede baderum sammenlignet med en opbygning på byggepladsen, vurderer han.

”Det er som regel billigere med kortere byggetid og en højere kvalitet, fordi man får et mere ensartet byggeri. Det vil også ske med køkkener, hvor man præfabrikerer en væg med skabe, bordplade og armaturer samt ved renoveringer, hvor der er mange ens boliger”, siger Niels Brondbjerg.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere