15.07.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Hurtigt bredbånd buldrer nu også frem i sommerhusområder

Energistyrelsens bredbåndskortlægning 2021 viser, at bredbåndsdækningen i hele landet, og særligt i landzoneområderne, er blevet endnu bedre det seneste år.

Hvis de lange sommeraftener skal bruges på at streame de nyeste film og serier, kan danskerne roligt søge mod sommerhuset. I det seneste år er der i den grad udrullet hurtigt bredbånd til de danske sommerhuse. Det betyder, at 81 procent af sommerhusene nu har adgang til lynhurtigt bredbånd med download-hastigheder på mindst 100 Mbit/s og upload på mindst 30 Mbit/s.

”En stabil og hurtig internetforbindelse er for mange danskere og turister en vigtig del af den gode ferie. Derfor er jeg rigtig glad for at se, hvor hurtigt og godt det går med at forbedre dækningen i sommerhusområderne”, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Også landets boliger og virksomheder har nydt godt af den bredbåndsudrulning, som har fundet sted det seneste år. Den såkaldte restgruppe af boliger og virksomheder, som ikke har adgang til lynhurtigt bredbånd på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, er reduceret med 22 procent. Det betyder, at cirka 27.000 bolig- og virksomhedsadresser har fået adgang til 100 Mbit download og 30 Mbit upload det seneste år. Sammenlagt har 96 procent af alle danske boliger og virksomheder nu adgang til de høje hastigheder.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere