17.08.2021  |  VVS  |  Varmeanlæg

Case: Husejere sparer både penge og støtter den grønne omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ægteparret udskiftede i foråret 2020 deres oliefyr med en luft-til-vand varmepumpe fra Viessmann i deres hus i Næstved. Det har de første 12 måneder givet dem en besparelse på 12.-13.000 kroner.

Oliefyret var 15 år gammelt, og det fungerede sådan set fint. ”Men man ved jo aldrig med sådan et fyr, hvor længe det bliver ved med at fungere godt. Jeg og min hustru ville gerne sænke varmeudgifterne, og vi vil også gerne bidrage til et bedre miljø. Så det var ikke så svært at få øje på en luft-til-vand varmepumpe som en god løsning”, fortæller Lars Dolmer, der bor i et 205 m2 stort stråtækt hus fra 1850, som er total istandsat, godt isoleret og har gulvvarme i cirka 80 procent af huset.

”Vinteren 2020-21 har været en god test for varmepumpen, fordi der i en periode var temperaturer på minus 10-20 grader. Vi kan konstatere, at varmepumpen har bestået testen med bravur. Vi har haft god opvarmning og varmt brugsvand, vi har sparet 12.000-13.000 kroner i forhold til tidligere vintre i varmeudgifter, og varmepumpen fungerer stabilt uden at støje hverken inde eller ude”, fortæller Lars Dolmer og supplerer:

”Tidligere havde vi en del støj fra oliefyret, og der var også både lugt- og skidtgener i det rum, hvor fyret stod, og hvor varmepumpen står i dag. Det er et rum, jeg også bruger til indendørs cykeltræning, og jeg må sige, at træningen er blevet en del mere behagelig efter skiftet til varmepumpe”.

Den lokale installatør var bedst

Da beslutningen om at skifte oliefyret ud var taget, indhentede Lars Dolmer tre tilbud fra forskellige sider. Det ene tilbud inkluderede, at han også ville få et fladskærms-tv, og det tilbud vakte både undren og lidt skepsis fra Lars Dolmers side.

Han valgte at indgå aftale med P.E. Larsen VVS A/S og installatør Carsten Larsen, der er autoriseret Viessmann samarbejdspartner, og som har flere afdelinger på Sydsjælland.

”Carsten Larsen gav god rådgivning, og jeg fik hurtigt tillid til, at firmaet vidste, hvad de havde med at gøre. Vi fik tilbuddet samme dag, og installationen blev foretaget to uger senere. Der var lidt udfordringer med pladsen i det rum, varmepumpen skulle installeres i, men det løste installatørerne uden problemer. De tog også både oliefyr og olietank med”, fortæller Lars Dolmer og supplerer:

ViCare App giver let betjening

”Jeg fik rådgivning om at hente en app fra Viessmann til at betjene varmepumpen. Det gjorde jeg, og jeg brugte lige lidt tid på at blive fortrolig med app’en”.

Han fortæller, at ViCare app’en giver gode muligheder for løbende at tilpasse driftsindstillinger på varmepumpen, så driften passer til vejret. Han oplever, at betjeningen af varmepumpen er let, og han ser fordele i løbende at finjustere driftsniveauet.

Anbefalinger til kollega

Lars Dolmer kan kun anbefale, at boligejere med olie- eller naturgasfyr undersøger muligheden for varmepumpe. Det gælder særligt, hvis huset har gulvvarme – da fremløbstemperaturen fra en varmepumpe er lavere end fra et olie- eller gasfyr. En af Lars’ arbejdskollegaer har været på besøg for at se varmepumpen. Kollegaen har naturgasfyr og har besluttet sig for at skifte gasfyret ud med en varmepumpe.

”Vores omkostning til varmepumpeinstallationen løb op i cirka 100.000 kroner, og jeg vurderer, at den investering er betalt hjem igen over 10 år. Oven i det synes vi, det er tilfredsstillende at bidrage til et lidt bedre klima og miljø med mindre CO2-udledning og mindre luftforurening”, fortæller Lars Dolmer.

Mere fra Viessmann

Viessmann

viessmann.dk

Viessmann virksomhedsgruppe er en af de internationalt førende producenter af varmeteknik-systemer. Virksomheden, der er ledet af Dr Martin Viessmann, tredie generation, blev grundlagt i 1917. Gruppeomsætningen andrager ca. 1,7 milliard Euro og beskæftiger 9.400 medarbejdere på verdensplan. Med 22 fabrikker i 10 forskellige lande, salgsaktiviter i 74 lande, herunder 32 sel…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere