Hvem render med Den Gyldne Termostat?
Hofor uddeler den 14. marts energiprisen Den Gyldne Termostat. Vinderen skal findes blandt tre nominerede ildsjæle, der har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.
Vi har alle et fælles ansvar for at være bevidste energiforbrugere. Det mener man hos forsyningsselskabet Hofor, der har stiftet prisen Den Gyldne Termostat for netop at hylde en person, der har gjort sig særligt bemærket inden for intelligent energistyring.
"Prisuddelingen af Den Gyldne Termostat er en anerkendelse af de mange ildsjæle rundt omkring, som benytter sig af intelligent energistyring, sikrer store energibesparelser og giver gode energivaner videre til andre", siger Emil Ziyanak, sektionsleder i Hofor.
Den billigste energi er nu engang den, vi ikke bruger, og der er mange penge at spare rundt om i de danske ejendomme ved at styre energiforbruget intelligent. Samtidig er der en stor klimagevinst at hente. Derfor er det vigtigt, at der sættes fokus på det arbejde, der udføres i varmekældrene, og at vi alle lærer af hinandens gode erfaringer, lyder det fra forsyningsselskabet.
De tre nominerede til Den Gyldne Termostat er:
- Frank Walhøj, varmemester i E/F Prinsessegården
Nomineret for sit engagerede arbejde med at spare energi i Prinsessegården på hjørnet af Adelgade/ Sølvgade i Københavns indre by og at udbrede arbejdet med intelligent energistyring i andre ejendomme også.
- John Jae Kil Nielsen, driftsmedarbejder på Professionshøjskolen Metropol
Nomineret for at have sparet store beløb på varmeregningen og for at engagere skolens kursister i at spare energi på Professionshøjskolen Metropol på Tagensvej i København.
- Peter Rasmussen, bestyrelsesmedlem i A/B Øbrocentret
Nomineret for en utrættelig indsats i varmekælderen, der har mindsket varmeregningerne i A/B Øbrocentret på Østerbro markant på kort tid, uden at det går ud over beboernes komfort.
Besøg af Google og adfærdsekspert
Ved prisuddelingen kan man desuden høre om, hvad adgang til data og kunstig intelligens kan komme til at betyde for fremtidens energiforbrug. Det holder Thomas Bering, udviklingsspecialist i Google Danmark et oplæg om. Adfærdsekspert Morten Münster vil også gøre arrangementets deltagere lidt klogere på, hvorfor det kan være så svært at få folk til at spare energi, selvom det både er godt for pengepungen og miljøet.
Den Gyldne Termostat uddeles den 14. marts kl. 13-15.30 i festsalen på Arbejdermuseet i København.
- JKK