18.06.2021  |  EL  |  Branchen

Hver femte håndværker ved ikke, om de tjener penge

For overraskende mange håndværkere er travlhed ikke lig med økonomisk sikkerhed. Det viser en rundspørge fra tech-virksomheden EG.

Der er gang i byggebranchen, og danskerne bygger til og bygger om i en sådan grad, at det kan mærkes på priserne. Efterspørgslen driver priserne på en håndværker i vejret, og alene i år forventes antallet af renoveringsopgaver i de danske hjem at stige med 8 procent. Det er gode nyheder for håndværkerne, men en rundspørge fra EG viser, at hver femte håndværker ikke ved, om de tjener penge på et projekt, før det er afsluttet.

Især priserne på materialer som træ og stål har taget massive nøk opad under coronakrisen. Det gør det dyrere for kunderne, men det er også en ekstra udgift, der kan tage en god bid af håndværkernes gevinst.

“Det er ærgerligt, at hver femte ikke har overblik over, om de kommer til at tjene penge på deres opgaver. Travlhed er lig med muligheder, men det kan også være en risiko for håndværkernes forretning, hvis ikke de har overblik over deres projekt og materialeforbrug”, siger Mikkel Bardram, CEO hos EG, der står bag rundspørgen. Han påpeger, at samme tendens udspillede sig lige før finanskrisen i 2008, hvor mange håndværkere ikke tjente nok på deres projekter, selvom de havde travlt.

Tømrerne er tre gange så digitale

Materialeforbruget er afgørende for, om et byggeprojekt giver overskud. 40 procent af de adspurgte håndværkere svarer, at de udregner deres tilbud på god, gammeldags manér med blyant og papir.

Rundspørgen fra EG viser, at tømrerne er de mest digitaliserede i håndværkerbranchen. 38 procent af de adspurgte tømrere bruger et kalkulationsprogram til deres projekter for at få overblik over det samlede byggearbejde, og hvad det skal koste. Det er mere end tre gange så meget som branchens gennemsnit, som ligger på 12 procent.

“Det giver store økonomiske fordele for håndværkerne at få bedre overblik - i særdeleshed når materialepriserne forventes at stige yderligere, så håndværkerne sort på hvidt kan se, om deres arbejde vil give et overskud eller ej”, siger Mikkel Bardram.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere