23.04.2021  |  EL  |  Branchen

Hver tredje private jobopslag efterspørger digitale kompetencer

Der mangler digitale kompetencer i Danmark. Det viser Det Digitale Kompetencebarometer 2021.

Skal danmarks digitale modenhed udnyttes og omsættes til innovation, der kan skabe nye forretningsidéer og øge dansk erhvervslivs konkurrenceevne, så er det vigtigt fortsat at have fokus på digitale kompetencer. Både hos nuværende og kommende medarbejdere i de danske virksomheder. Det viser udgivelsen af Det Digitale Kompetencebarometer.

Det Digitale Kompetencebarometer sætter hvert år fokus på behovet for digitale kompetencer. I år fremgår det blandt andet, at efterspørgslen efter digitale kompetencer udgjorde godt 60.000 online jobopslag i 2020 – blandt andet med fokus på data, kunstig intelligens, IT-sikkerhed, softwareudvikling og digital forretningsudvikling, fremstilling og salg.

Barometeret viser også, at en tredjedel af jobopslagene i den private sektor sidste år efterspurgte digitale kompetencer – en andel som har været stigende hen over de seneste 10 år.

”Dansk konkurrenceevne og fremtidig vækst beror i høj grad på, at arbejdsstyrken bliver dygtige brugere af digitale teknologier. Vores håb er derfor, at Digital Dogme udvikler sig til at blive en central spiller og retningsgiver for danske virksomheders vedvarende fokus på digital og teknisk opkvalificering af medarbejderne”, siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond.

Det Digitale Kompetencebarometer udgives som en del af projektet Digital Dogme, som Industriens Fond gennemfører i samarbejde med blandt andre Netcompany, TDC, Københavns Lufthavne og Danske Bank.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere