21.11.2019  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Hvordan beregnes befugtningsafstanden?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Befugtningsafstanden forstås som den påkrævede afstand for optimal optagelse af damp i luften. Grundlæggende set udgøres denne afstand af tågezonen samt ekspansions- og forblandingszonen.

Definition af befugtningsafstand

Befugtningsafstanden udgøres af tågezonen og den efterfølgende ekspansions- samt forblandingszone. Tågezonen omfatter hele befugtningssystemets nedstrøm - lige fra tilførslen til den fuldstændige optagelse af dampmængden i systemluften. Denne zone efterfølges af ekspansions- og forblandingszonen. Den tilførte luftfugtighed sammenblandes jævnt med luften på dette stadie. Længden på befugtningsafstanden afhænger af de komponenter, luftstrømmen løber igennem.

Korrekt dimensionering af befugtningsafstanden er yderst vigtigt for at forhindre dannelse af kondens internt i luftvejene. Kendskab til denne afstand er grundlæggende for korrekt styring af luftfugtighed, da kontrolsensorer kun bør installeres på steder, hvor der er afbalancerede fugtværdier.

Befugtningsafstandens rolle i dampbefugtning

Befugtningsafstanden spiller en vigtig rolle i dampbefugtning. Den damp, der kommer fra dampfordelingsrørene kondenseres i første omgang i luftstrømmen og er synlig i dampform over en vis afstand (befugtningsafstanden). Derefter følger ekspansions- og forblandingszonen, hvor jævn sammenblanding af systemluften og den tilførte mængde damp finder sted.

Dette forhold bør i sig selv tages med i beregningen, når man vurderer længden på befugtningsafstande for opnåelse af hygiejniske driftstilstande. Præcise kontrolresultater afhænger af den optimale fordeling af luftfugtighed på det sted, hvor sensor-komponenterne befinder sig. Befugtningsafstanden afhænger af forskellige faktorer og danner grundlag for fastlæggelsen af de påkrævede minimumsafstande til nedstrøms-systemdele og sensor-komponenter.

Læs meget mere om beregnelse af befugtningsafstanden.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere