Hvordan fungerer køling med vand?

Evaporativ køling bruges når fordampning af vand udnyttes gennem højtryksbefugtning.

Når temperaturen stiger udenfor er det ikke unormalt at temperaturen indenfor stiger endnu mere. Der kan sagtens blive 25-30 °C i et industrilokale eller produktion, hvor der kører maskiner selvom udetemperaturen kun er 20 °C. Denne temperaturstigning kan give problemer med arbejdsmiljøet og med at kontrollere luftfugtigheden i lokalet.

Evaporativ køling bruges når fordampning af vand udnyttes gennem højtryksbefugtning. Dyser forstøver vandet i meget små dråber, der hurtigt optages i luften og dermed sænker temperaturen og hæver luftfugtigheden.

Begrebet evaporativ køling er ikke nyt – det har som naturfænomen altid eksisteret, men bliver brugt mere og mere som en kølemetode i diverse brancher grundet de store energibesparelser det medfører. Dermed er evaporativ køling et grønnere supplement til traditionel ventilation.

Ventilation er nemlig ikke altid nok da det oftest ender med, at luften i lokalet bliver for tør og dermed opstår der problemer som statisk elektricitet og et ringere indeklima for mennesker, maskiner og produkter.

Ved at tilføre fint forstøvet vand til luften i lokalet kan du hæve luftfugtigheden samtidig med at du sænker temperaturen og dermed får et sundere og mere balanceret indeklima, som gavner alt i rummet.

Læs mere om køling med vand eller kontakt vores eksperter på 87 88 21 00 og hør mere om mulighederne for evaporativ køling.

Mere fra...

16.04.2024Condair A/S

Sponseret

Opnå store energibesparelser ved at køle med adiabatisk køling

18.03.2024Condair A/S

Sponseret

Forbedring af indeklima og byggeprojekter ved brug af data fra avancerede sensorer

20.02.2024Condair A/S

Sponseret

Vil du vide mere om affugtning og principperne bag?

13.09.2021Condair A/S

Sponseret

Mød os på Danvak Dagen 2021 til en snak om indeklima

16.06.2021Condair A/S

Sponseret

Er din produktion og virksomhed klar til sommerens høje luftfugtighed?

07.04.2021Condair A/S

Sponseret

Se eller gense webinar om indeklima og luftfugtighed