02.12.2019  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Hvordan virker en dampbefugter med elektrodeopvarmning?

Indhold fra partner Hvad er dette?

En dampbefugter med elektrodeopvarmning er en isotermisk luftbefugter, som genererer et flow af elektroner for at opvarme vand. Men hvordan fungerer det egentlig?

Denne teknologi gør brug af elektrisk modstand, dvs. vandets elektriske ledeevne. Strømgennemgangen og den efterfølgende genererede mængde damp er et resultat af sammenspillet mellem elektrodernes overflader, afstanden mellem elektroderne og den dybde, de er nedsænket ved. Elektrodenet med en bred overflade anvendes til at give forhærderne i vandet så stor en overflade, som det er muligt (på hvilken hærdemidlerne kan stabilisere sig). Forhærderne krystalliserer sig (forhærdes) på disse elektroder og fungerer som yderligere isolering.

Eftersom fordampningsvandet kræver, at elektroderne er nedsunket ved en dybde, som stemmer overens med det faktiske forbrug, bevæger vandniveauet i dampcylinderen sig altid mod toppen, så den tilgængelige elektrode-overflade bliver mindre og mindre, og damp-udledningen efterfølgende bliver lavere og lavere.

Befugterens elektroniske system afgiver et signal, når cylinderen er fyldt op. Afhængigt af cylinder-type kan en cylinder enten genbruges (som det er tilfældet med vaskbare dampcylindere) eller ombyttes til en ny (smid væk-konceptet). Elektroderne vil altid have kontakt med vandet for at sikre, at enheden altid er klar til brug - selv, når den er bragt til standsning. Den kontrollerbare dampudledning ligger derfor i den lavere ende, og alt efter vandkvaliteten er den begrænset til 10 til 20% af den samlede dampmængde (altid justerbart med 15–100%).

Få mere viden om, hvordan en dampbefugter med elektrodeopvarmning virker på vores hjemmeside, hvor du også kan se udvalget af vores informationsvideoer om en lang række emner indenfor befugtning, affugtning og evaporativ køling.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere