18.11.2019  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Hvordan virker en resistiv dampbefugter?

Indhold fra partner Hvad er dette?

En resistiv dampbefugter, eller modstandsdampbefugter, er en isotermisk befugter, som fungerer efter princippet om immersionsopvarmning.

Den anvendte damp til befugtning genereres i en rustfri stålcylinder (som ofte er beklædt med genanvendelig plastfolie for at beskytte den mod ophobning af forhærdere).

Elektriske varmeelementer genererer den varme, der skal til for at producere dampen. Eftersom der i denne teknik anvendes modstandselementer (dvs. varmeelementerne), afhænger processen af det tilgængelige vands evne til at lede varme, og den kan udføres ved brug af enten postevand eller demineraliseret vand. En anden fordel ved denne teknik er, at damp-udledningen er yderst kontrollerbar fra 0 til 100%.

Drift af en dampbefugter ved hjælp af resistiv opvarmning

Det vand, der bruges til befugtning, flyder fra bunden op over den magnetiske indløbsventil, hvorefter koppen fyldes op, og vandet flyder ind i dampcylinderen af rustfrit stål. En niveaustyrer sikrer, at vandet i dampcylinderen holdes på et jævnt niveau.

Den genererede damp flyder over slange-forbindelsen og ind i dampfordeleren. Den kondensvand, som akkumulerer sig i ventilationsenheden, trækkes ud ved hjælp af en kondensslange.

Få mere viden om hvordan en resistiv dampbefugter virker.

Mere fra Condair A/S

Condair A/S

www.condair.dk

Condair hjælper virksomheder med at få et energioptimeret produktionsmiljø og forbedret indeklima. Produktioner slipper af med tør luft og statisk elektricitet og hospitaler og kontorer sikrer medarbejdernes helbred med den rette luftfugtighed. Vi er verdens førende producent af energivenlige anlæg og systemer inden for evaporativ køling, luftbefugt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere