28.09.2022  |  EL  |  Energi

I 2023 bliver det lettere at skifte til grøn energi

Mange virksomheder har allerede fået fordel af Erhvervspuljen. Erhvervspuljen er åben for ansøgninger fra den 30. august 2022 til 13. september 2022 efter de nuværende regler.

Erhvervspuljen har siden 2020 hjulpet virksomheder med tilskud til energieffektivisering. Det er muligt for virksomheder inden for mange forskellige brancher at søge tilskud til næsten alle typer af energispareprojekter. Tilskuddet dækker op til 50 procent af omkostningerne, og tilskuddet afhænger af den enkelte virksomheds størrelse.

Erhvervspuljen har tidligere været kritiseret for at være bøvlet at søge for virksomhederne. Dette har regeringen og en række partier taget til efterretning i aftalen ”Aftale om et mere grønt og sikkert Danmark”, som blev indgået i juni 2022.

Erhverpspuljen fra 2023

Det skal fra 2023 være nemmere for virksomheder – særligt små og mellemstore virksomheder – at søge og få tilskud til energibesparende projekter fra Erhvervspuljen.

Håbet er, at virksomhederne i højere grad vil konvertere til grøn energi.

Som noget nyt bliver CO2 besparelser indført som supplerende tildelingskriterie. Dette vil betyde, at projekter – der sparer udledning af CO2, men ikke energi – kan opnå støtte igennem Erhvervspuljen. Dette kunne eksempelvis være støtte til konvertering væk fra gas til eksempelvis biobrændsel eller fjernvarme.

LÆS OGSÅ: Regeringens energiløsning må ikke ende som papirtigre

Støttesatsen til investeringer i den grønne omstilling, inklusive energisparende initiativer, bliver højere. Der vil være et stop for tilskud til installation af nye gaskedler.

Der vil desuden være mulighed for igangsættelse af projekter efter indsendelse af ansøgning.

Alt i alt positive tiltag.

Kontakt afgiftsgruppen

Vi håber, at nyheden har givet dig et indblik i, hvad du skal være opmærksom på, hvis din virksomhed overvejer at gennemføre energibesparende projekter.

Hvis nyheden giver anledning til spørgsmål, er du altid velkommen til at række ud til os.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere