03.08.2018  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Ingen aircondition på nyt supersygehus

På Aarhus Universitetshospital har temperaturen i den hede sommer flere gange ramt 30 grader. Der er nemlig ikke installeret aircondition i de nye sengeafsnit - til stor gene for patienter og ansatte.

Der er ikke installeret aircondition på de nye sengeafsnit i Skejby-afdelingen af Aarhus Universitetshospital. Og det går udover de indlagte patienter, der får lov til at mærke sommervarmen, skriver DR Østjylland. 

Under byggeriet af den nye hospitalsvinge besluttede man nemlig at gå med en mere klimavenlig og strømbesparende løsning. Af den grund blev aircondition fravalgt til fordel for et mere almindeligt ventilationssystem. 

”Man har prioriteret noget andet, fordi sandsynligheden for den nuværende situation blev bedømt til at være så utrolig lille. Det viste den sig så ikke at være, og det er selvfølgelig ærgerligt”, siger Hanne Roed fra Radikale Venstre, der er næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, til DR Østjylland.

Læs også: Den danske sommervarme skaber dårligt indeklima i kontorbygninger

Og derfor må både patienter og personale på Skejby-afdelingen nu affinde sig med temperaturer, der kommer op omkring 30 grader. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Jeg er ved at gå ud af mit gode skind. De, der har truffet den beslutning, skulle selv prøve at ligge og svede i deres eget sved”, siger 86-årige Ole Jakobsen, der er indlagt med et kompliceret benbrud, til DR Østjylland.

Manglende aircondition skal genovervejes
De mange beklagelser har da også fået Hanne Roed til at revurdere beslutningen om aircondition.

”Det kan være, vi tager fejl, og det så skal laves om. Men det skal også være gennemarbejdet og gennemtænkt, for der er ingen grund til at fare af sted med hovedet under armen. Det er en ret dyr investering, hvis det skal gøres, og så skal man også tænke sig godt om først”, siger Hanne Roed til DR Østjylland.

I Aalborg og Herning er man lige nu i fuld gang med at bygge nye sygehuse, hvor aircondition bliver installeret fra starten. 

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere