13.10.2021  |  EL  |  Branchen

Ingen grøn omstilling uden mere arbejdskraft

Lederne efterlyser svar på det akutte problem med mangel på arbejdskraft i statsministerens åbningstale.

Det er over en måned siden, at regeringen indkaldte arbejdsmarkedets parter til trepartsdrøftelser for at tage fat på problemerne med mangel på arbejdskraft. Kort efter kom regeringen med sit udspil ”Danmark kan mere 1”, der også tog fat om problemet.

Siden er der intet sket, og statsministeren berørte i sin åbningstale kun virksomhedernes mangel på kvalificerede medarbejdere ganske kort. Det skriver Lederne i en pressemeddelelse.

”Lederne på landets virksomheder mærker hver dag konsekvenserne af det opsving, vi står midt i. Der er så travlt, at mangel på arbejdskraft er det største problem for lederne på de danske virksomheder”, siger administrerende direktør hos Lederne, Bodil Nordestgaard Ismiris.

Hun påpeger, at der er tale om et akut samfundsproblem, som regeringen bør prioritere her og nu, hvis ikke opsvinget skal gå i sig selv.

Bodil Nordestgaard Ismiris er enig med regeringen i, at løsningen på lidt længere sigt er at få sørge for bedre, erhvervsrettede uddannelser på alle niveauer. Det er ikke mindst nødvendigt for at gennemføre den grønne omstilling, som fyldte en god del af statsministerens åbningstale. Men her og nu haster det med et forslag, der kan løse problemet hurtigt eksempelvis ved at gøre det lettere at hente udenlandsk arbejdskraft hertil, tilføjer hun.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere