03.12.2020  |  EL  |  El-materiel

Ingen slinger i sikkerhedsvalsen

Ajos’ el-montører har netop været på L-AUS kursus, som udlejningsvirksomhedens fastholder hvert år trods myndighedernes lempede retningslinjer.

Alle el-montører i Ajos a/s’ afdeling for Midlertidige Installationer, der blandt andet sikrer byggestrøm på de danske byggepladser landet over, har for nyligt været på L-AUS kursus. Kurset omhandler sikkerhed ved arbejde på eller i nærheden af elektriske installationer med spænding på.

”Selvom myndighedernes krav om et årligt L-AUS kursus er bortfaldet, har vi i Ajos valgt at fastholde det som et årligt efteruddannelsesforløb. Derved giver vi vores medarbejdere på området de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde korrekt og komme hele hjem hver dag”, siger Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer i Ajos a/s.

Det er efter myndighedernes seneste ændring i Installationsbekendtgørelsen den enkelte virksomheds ansvar, at medarbejderne er tilstrækkeligt uddannet og periodisk bliver opdateret til at kunne arbejde sikkert på installationer under spænding.

”Jeg bærer el-autorisationen i Ajos, så det er mit ansvar, at medarbejderne er klædt fagligt på til opgaverne. Derfor har jeg bestemt, at kurset skal fortsætte hvert år. Uheldsstatistikken viser fortsat ingen uheld, så den taler også til min fordel”, siger Ronnie Lindfoss, el-installatør i Ajos.

Forbedringer hvert år

Ajos havde en stor gruppe medarbejdere på L-AUS kursus i uge 44. Gruppen bestod både af elektrikere og de af afdelingens øvrige ansatte, som ofte er med ude på byggepladserne, hvor opgaverne kræver mere end en person. Efter en teoretisk gennemgang af nye regler og vejledninger fra en ekstern ekspertkonsulent blev teorien med det samme overført til praksis.
 
”Jeg kan se konkrete forbedringer hos medarbejderne fra år til år. I år lavede de færre fejl i den praktiske afprøvning end året før. Fejl som vi kunne opfange på stedet og via en konstruktiv dialog få afklaret til alles gavn. Hvis man ikke ved, hvad man har med at gøre, eller ikke udfører opgaven korrekt, når man arbejder med spænding på, risikerer man at få en dødbringende mængde ampere igennem sig”, tilføjer Ronnie Lindfoss.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere