01.03.2021  |  VVS  |  Varmeanlæg

Innovativ blandesløjfning fra Grundfos

Den nye Grundfos MIXIT blandesløjfeløsning, der kan anvendes til både varme- og køleapplikationer, består af kun to komponenter: MIXIT-enheden og en MAGNA3 cirkulations-pumpe.

Traditionelle blandesløjfer består af mange komponenter, der skal fungere optimalt som en samlet løsning. Det er både besværligt og tidskrævende at dimensionere hver komponent korrekt og vælge det anlægsdesign, der passer bedst til applikationen.

”Vores ambition har været at udvikle en løsning, der gør det nemt at designe, installere og idriftsætte blandesløjfer. Det er vi lykkes med ved at reducere antal komponenter fra cirka 10 til 2, integrere alt i én og samme enhed og ved at vi selv står som totalleverandør på den samlede løsning. Det er altså både blevet lettere at designe et blandesløjfeanlæg og samtidig er installations- og idriftsættelsestiden reduceret med op til 50 rocent”, siger Martin Baungaard Andersen, salgschef for Building Services VVS hos Grundfos.

Mindre energiforbrug og trådløs kommunikation

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Korrekt indregulering er altafgørende, når vi taler energiforbrug og ønsker at udlede mindre CO2, mener projektsalgsingeniør Per Schou Hansen fra Grundfos, der har fulgt udviklingen af løsningen.

”Zoneinddeling og indregulering af en bygning bliver både meget simpelt og brugervenligt med MIXIT. Med løsningen kan du nemlig nemt regulere niveauet af varme og køl, så fremløbstemperaturen passer perfekt til behovet i den enkelte zone. Eksempelvis kan der være forskellige forbrugsmønstre i en bygning – som et indkøbscenter, hvor der også kan være kontorer og biograf-faciliteter, der stiller forskellige krav til komforten. Eller en bygning, hvor der er mindre behov for opvarmning på den del, der får mest sollys”, forklarer han. 

MIXIT kompenserer også for udetemperatur, hvilket reducerer varmetabet og øger energibesparelserne med op til 5-10 procent. Og så er idriftsættelsen blevet nemmere, fordi kommunikation med enheden foregår trådløst med Grundfos GO Remote-appen.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere