13.12.2019  |  EL  |  Branchen

Installatør Agendaen #1: Hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse?

I Installatør.dk’s første podcast debatteres det, hvad kan vi gøre for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse inden for installationsbranchen, og imødekomme det behov for kvalificeret arbejdskraft som både virksomheder og samfundet har brug for.

Lyt med på den første udgave af Installatør Agendaen, en ny podcast fra Installatør.dk, og hør tre branchefolks bud på, hvilke tiltag, der kan få flere unge til at vælge erhvervsuddannelsesvejen. 

Gæsterne er Carsten Kjær Busk, lektor ved elinstallatøruddannelsen på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense, Heidi Hamann, HR & kommunikationschef i John Jensen VVS i Hedehusene og Anne Sophie Flørnæss, HR-chef hos EL:CON i Aarhus.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

På spørgsmålet om, hvad de væsentligste årsager er til, at flere unge ikke vælger en erhvervsuddannelse, er der rimelig enighed blandt de tre gæster om, at myten om, at de, der ikke klarer sig så godt i folkeskolen, altid kan blive håndværkere, lever i bedste velgående.

Desuden er folkeskolen i dag meget boglig og dermed nærmest designet til, at gymnasiet bliver det naturlige valg.

Gæsterne påpeger desuden, at det også handler om, at det er svært at vælge uddannelse, fordi der er så mange muligheder. Og ved at vælge gymnasiet kan valget udskydes i tre år.  

Det spiller også ind, at det som forælder er mere prestigefyldt at kunne sige, at ens børn går på gymnasiet, lyder gæsternes vurdering.

Hør selv i podcasten, hvad gæsterne så mener, at der konkret kan gøres ved det.  

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone indtil videre via podcast-apps som Apple Podcast og Spotify.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere