07.02.2023  |  EL  |  Branchen

Installatører går sammen om at skabe en stor aktør

11 danske installationsvirksomheder er gået sammen med kapitalfonden FSN Capital for at etablere InstallatørGruppen, der bliver en af landets største virksomheder indenfor el-, vvs, fiber, samt ventilations- og kølesystemer. InstallatørGruppen går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet.

De 11 installatørvirksomheder, som er gået sammen om at skabe InstallatørGruppen, er alle lokale markedsledere inden for deres felt: A-Comfort, Alvent Ventilation, Byens VVS & Blik, CH VVS, El Team Fyn, GL VVS, Jesper Hansen VVS, John Jensen VVS, Kjellerup Group, MH Elektric og WeCon. Målet er, at mange flere lokale installatører på tværs af Danmark bliver en del af Gruppen.
InstallatørGruppen er i udpræget grad baseret på lokal forankring og nære kunderelationer. Alle virksomheder fastholder deres lokale ledelse, medarbejdere, firmanavne og lokationer. Samtidig bliver de alle partnere og medejere af InstallatørGruppen.
Det giver virksomhederne mulighed for sammen at levere totalløsninger over hele landet samt drage nytte af InstallatørGruppens stordriftsfordele til at styrke deres lokale markedspositioner.

John Jensen VVS, der er en af virksomhederne i InstallatørGruppen, blev grundlagt i 1962 og administrerende direktør Jesper Leen Jensen er anden generation i familievirksomheden med godt 250 ansatte. Jesper Leen Jensen forklarer:

”Vi ser store fordele for både vores kunder og medarbejdere i at blive partnere i InstallatørGruppen. Det styrker vores eksisterende kompetencer, giver os mulighed for at dele viden med de andre virksomheder, samt mulighed for at udvikle og tilbyde nye og større løsninger til vores kunder. Samtidigt har det været afgørende for os, at vi som del af InstallatørGruppen, bevarer vores lokale ledelse og firmanavn, lokale tilstedeværelse og tætte relation til vores kunder, hvilket skaber tryghed for både vores kunder, partnere og medarbejdere og er afgørende i forhold til rekruttering”.

Ledelsen i InstallatørGruppen udgøres af administrerende direktør Niels Meidahl og driftsdirektør Peter Frandsen. Peter Frandsen er selv mangeårig ejerleder i Frandsen El, som han stiftede i 2001 og i 2020 solgte til El:con, hvor han indtil for nyligt var salgsdirektør. Han er uddannet installatør og medlem af bestyrelsen i Brancheforeningen TEKNIQ Arbejdsgiverne København.

Peter Frandsen udtaler: ”InstallatørGruppen forener det bedste af to verdener ved at kombinere de enkelte virksomheders lokale forankring og tætte kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe, hvor man får mulighed for at samarbejde med andre lokale markedsledere med en bred vifte af teknisk ekspertise indenfor el, vvs-, fiber, ventilations- og kølesystemer. Det betyder, at virksomhederne sammen vil kunne tilbyde markedsledende totalløsninger til virksomheder og offentlige kunder i hele landet i konkurrence med andre store virksomheder uden at give køb på den tætte relation til sine kunder, partnere og medarbejdere”.

Niels Meidahl, som bliver administrerende direktør i InstallatørGruppen, er tidligere finansdirektør i blandt andet Nuuday, Fitness World Group, Saint-Gobain Distribution Denmark og H+H International, og har omfattende erfaring med virksomhedssammenlægninger og samarbejde med internationale kapitalfonde.
Niels Meidahl udtaler:
”Det er de enkelte partnervirksomheder, ejere og medarbejdere, der er fundamentet for og som kommer til at tegne InstallatørGruppen. Vi vil alene fokusere på strategiske områder og stordriftsfordele, som kan bidrage til at styrke virksomhedernes position og konkurrenceevne. Gruppens finansielle styrke betyder, at vi kan fokusere på at udvikle og udvide InstallatørGruppen, og vi har ambitiøse vækstplaner i Danmark. Målet er at opbygge en markedsledende position over de kommende tre år”.

Læs også: Udvider i København

FSN Capital, som står bag InstallatørGruppen, har tidligere haft stor succes med lignende forretningsmodeller i Norden. For eksempel stod FSN Capital også bag svenske Instalco og norske Håndverksgruppen og ser et stort potentiale i InstallatørGruppen.

Nicolai Norrbom, Partner i FSN Capital Partners, som er investeringsrådgiver for FSN Capital forklarer:
”InstallatørGruppen forener de bedste kvaliteter ved lokal ledelse og kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe. Det er en forretningsmodel, vi i FSN Capital før har haft stor succes med at bakke op om. Samtidig er det klart, at installatørbranchen kommer til at spille en vigtig rolle i at fremme energieffektiviteten i bygninger, reducere CO2-udledningerne og dermed bidrage til opnåelsen af de danske klimamål. Den grønne omstilling har klar prioritet i FSN Capitals investeringsstrategi, og vi ser et stort potentiale for, at InstallatørGruppen kan tage en ledende rolle her“.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere