14.07.2017  |  EL  |  Branchen

Installatører vil ansætte flere lærlinge for at lette rekruttering i fremtiden

Der mangler hænder i installationsbranchen, og det skal der gøres noget ved, mener installatørerne, der selv vil tage ansvar ved at hyre flere lærlinge. Det viser ny Tekniq-undersøgelse.

Hvis der skal være hænder nok i fremtidens installationsbranche, må branchen selv gøre noget, for at de hænder bliver uddannet. Det mener installatørerne selv, ifølge ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq.

I undersøgelsen svarer 59 procent af de adspurgte installationsvirksomheder, at de vil ansætte flere lærlinge for at sikre tilstrækkelig med arbejdskraft i fremtiden. Samtidig svarer 31 procent, at de i højere grad end tidligere vil ansætte nyuddannede lærlinge. Kun seks procent planlægger at ansætte færre lærlinge i fremtiden.

”Det tegner et billede af en branche, som i høj grad lever op til sit ansvar, når det gælder om at sikre en stadig strøm af kvalificeret arbejdskraft. I forvejen ligger installationsbranchen helt i top, når det gælder lysten til at tage lærlinge, og det er meget positivt, at denne tendens ser ud til at fortsætte”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq. Hun fortsætter:

”Derudover kan vi se, at installatørernes ambitioner om flere lærlingeansættelser også omsættes til handling. De seneste tre år i træk er der således blevet indgået stadig flere uddannelsesaftaler på både elektriker- og vvs-energiuddannelserne”, siger Tina Voldby.

Læs også: Tekniq kritiserer støtte til varmepumper på abonnement

Sidste år ansatte el- og VVS-virksomhederne 17 lærlinge per 100 svende. Og mens lysten til at ansætte lærlinge er stigende, bliver den største udfordring at få lærlinge nok.

”Især på VVS-energiområdet har vi brug for, at flere unge søger ind på uddannelserne”, siger Tina Voldby.  

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere