05.12.2017  |  EL  |  Branchen

Indspark: Installatørerne sikrer det dynamiske elnet

Installatørernes brancheorganisatione Tekniq ser gerne samarbejdet mellem installatører og energiselskaberne udvikle sig yderligere for at sikre den bedst mulige omstilling til grøn energi.

Under overskriften ”En ampere er meget mere end en ampere" på installator.dk giver afdelingschef i Dansk Energi Jan Rasmussen et godt billede af en elsektor, der i disse år undergår en rivende udvikling.

Siden indførslen af Energinets it-system DataHub er hele regelsættet for tilslutning af installationer til elnettet blevet ændret i forbindelse med overgangen til timeaflæste målere. Samtidig er der kommet en række nye forbrugsformer som solceller, batterier, varmepumper og elbiler, og vi forventer alle, at disse markeder vokser betragteligt inden for de næste fem-ti år.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I Tekniq repræsenterer vi installationsbranchen, og vi er glade for, at Dansk Energi lægger op til et samarbejde om at sikre et velfungerende elnet. 

Tekniq sidder allerede i Dansk Energis Installationsblanket-udvalg og en række arbejdsudvalg om tilslutning af nye forbrugs- og produktionsanlæg. Og vi ser gerne, at samarbejdet udvikles yderligere – med udgangspunkt i det nye fællesregulativ. Det skal sikre, at alt elektrisk materiel mellem forsyningsnettet og netselskabets måling installeres, så sikkerheden er optimal – og at proceduren ved tilmelding af installation og håndtering af målere bliver ens i alle landets energiselskaber.

Det er rettidig omhu, og vi giver gerne håndslag på at indgå i et endnu tættere samarbejde med energiselskaberne om de nye opgaver. Det er vi som branche heldigvis også godt rustet til. 

Tags: Elnettet

Mere fra

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere